Noapte
Zi
14 October 2020
2 mins read

Lider PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan:” Guvernul are un singur scop, să organizeze alegerile parlamentare”

Prezent în cadrul unei emisiuni tv, liderul PSD Dâmbovița și președinte ales al Consiliului Județean Dâmbovita, Corneliu Ștefan, a criticat dur modul în care autoritătile centrale tratează pandemia de Covid 19, dar mai ales faptul că Institutul Național de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică, instituții abilitate cu informarea zilnică asupra numărului de infectăŕi, nu sunt în stare să se coreleze și să dea cifre concrete.

În cursul zilei de ieri, INS a anunțat o rată de infectare în București de 3,11%, calculată după numărul populației rezidente, cifră care a creat panică și în urma căreia s-a discutat despre închiderea școlilor și a capitalei, iar la prânz, Grupul de Comunicare Strategică a venit cu o altă cifră de infectare, mai mică, de 2,69% la 1000 de locuitori. În scurt timp INSP a revenit cu o recalculare, de această dată ținând cont de populația cu domiciliul în București, și a anunțat o rată de infectare de 2,65%.

Potrivit social democratului dâmbovițean, această joacă de-a cifrele este făcută cu bună știință, scăderea ratei de incidență fiind necesară pentru ca alegerile parlamentare să poată fi organizate. Dacă rata de infectare ar fi mai mare, Bucureștiul ar trebui carantinat.

„Cei din Guvernul României au un singur scop, să organizeze alegerile, foarte mulți cetățeni s-au infectat după alegerile locale și cred că primordial ar fi pentru Guvernul României să vină cu un plan de măsuri concrete.

Nimic nu este întâmplător, am văzut ceea ce a declarat și doamna ministru a Educației și este tragic că un ministru din Guvernul României poate să declare așa ceva, mai ales că vorbim de copii, despre părinți și despre bunici. În loc să vină cu un plan concret de măsuri și în București și în România, până astăzi, doar se joacă cu cifrele pentru că au un singur scop, cei din Guvernul României au un singur scop, să organizeze alegerile. Nu au alt scop. Am observat cu toții, și în Dâmbovița unde am foarte mulți colegi primari care au fost infectați în ultimul timp, și în țară sunt foarte mulți cetățeni care s-au infectat după alegerile locale și cred că primordial ar fi pentru Guvernul României să vină cu un plan de măsuri și să știm foarte clar, noi toți, care este rata de infectare și în București și în România, care sunt măsurile pe care le vom lua în România. Dar se pare că și cu rata de infectare este exact ca la alegeri, depinde cine numără, nu a contat cine a votat. Eu cred că ar trebui să le spunem românilor cifre reale și să știm foarte clar un plan de măsuri care să fie luate în România.

Am observat și declarațiile celor din Guvern și declarațiile prefectului capitalei, lucrurile sunt foarte clare, ne jucăm cu cifrele și oamenii nu știu ce au de făcut. Ar trebui să vină cu cifrele exacte, corecte, în primul rând pentru a informa corect populația și nu să ne jucăm sau să facem un recensământ anul viitor, pentru că virusul nu ne așteaptă până în februarie 2021”, a precizat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Medicii de familie cer demisia lui Virgil Guran 

Articolul Urmator

Dep. Carmen Holban: “La inițiativa PSD, stimulentul de risc pentru profesori și personalul auxiliar a fost adoptat”

Ultimele Articole

ECO-VOLUNTARI ÎN MUNȚII BUCEGI

În perioada 15-19 iulie 2024, un grup de 40 de tineri din județele Dâmbovița și Ilfov (în mare parte, de la Școala nr. 4 Moreni, coordonați de doamna profesoară Mirela Vasile, dar
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele