Noapte
Zi
9 October 2020
1 min read

Satul Dobra, comuna Dobra, a fost carantinat

Pentru că incidența infectării cu virusul SARS COV-2 înregistrează o rată de 7,3 la 1000 de locuitori, s-a luat hotărârea ca satul Dobra din comuna Dobra să fie carantinat.

“Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a aprobat două hotărâri după cum urmează: Hotărârea nr. 41/09.10.2020 privind propunerea instituirii carantinei zonale în satul Dobra din comuna Dobra, județul Dâmbovița și Hotărârea nr. 42/09.10.2020 privind aprobarea scenariului de funcţionare pentru unele clase/grupe/ unităţi de învăţământ  din judeţul Dâmboviţa, precum şi a altor măsuri.

În ceea ce privește propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, de instituire a carantinei zonale, precizăm că măsura inițială de a carantina comuna Dobra a fost reanalizată, astfel că propunerea de carantină este valabilă doar pentru satul Dobra. Până la aprobarea prin Ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență a măsurii de carantinare, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, precum și restricționarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor atât în interior cât și în exterior, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, precizăm că a fost extins intervalul orar pentru purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, respectiv, intervalul orar 06.00-20.00, valabil de luni până duminică, pentru unitățile administrativ-teritoriale unde rata de incidență cumulată depășește 1,5/1000 de locuitori, inclusiv pentru satul Mărcești din comuna Dobra.

Totodată se introduce excepția de la restricțiile prevăzute pentru agenţii economici licenţiaţi în jocuri de noroc, pentru cei care defăşoară activităţi de vânzare şi plasare bilete loto şi loz în plic, în sensul că îşi pot desfăşura în continuare activităţile cu publicul în măsura în care nu sunt permise folosirea aparatelor şi a jocurilor mecanice din incinta agenţiei.

Hotărârea nr. 41/09.10.2020 privind propunerea instituirii carantinei zonale în satul Dobra din comuna Dobra, județul Dâmbovița va fi transmisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmând a se analiza și publica in Monitorul Oficial Ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență. “- transmite Prefectura Dâmbovița.

Comitetul pentru Situații de Urgență Dâmbovița stabilește următoarele măsuri:

WhatsApp Image 2020-10-09 at 13.40.31

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Emil Negru, primarul comunei Valea Lungă, infectat cu COVID 19

Articolul Urmator

Trei tineri răniți într-un accident la Costești Vale

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele