Breaking News

Dâmbovițeni prinși la volan fără permis și băuți

Iun 23, 2021

În perioada 19-21 iunie a.c., polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat acțiuni pentru prevenirea producerii unor accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic, fiind constatate mai multe infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani, au fost surprinși de polițiști pe raza localităților Șotânga, Viforâta, Mavrodin și Crevedia, în timp ce conduceau autoturisme fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, doi bărbați de 67 și 44 de ani, au fost opriți de polițiști, pentru control, în timp ce conduceau autoturisme, pe raza localităților Lungulețu și Izvoare, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Un alt bărbat de 41 de ani, care nu poseda permis de conducere, a fost depistat în trafic, pe raza localității Românești, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului, prezentând, în urma testării cu aparatul etilotest, o alcoolemie cu o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr de 17 ani, care nu posedă permis de conducere, a fost depistat pe raza localității Băleni, în timp ce conducea un moped. Polițiștii au procedat și la testarea cu paratul etilotest a acestuia, tânărul prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, alte 7 persoane  cu vârste cuprinse între 22 și 65 de ani, au fost surprinse la volanul unor autovehicule, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorii auto au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0.56 și 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, pe raza municipiului Târgoviște, polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive, iar un bărbat de 32 de ani, a fost surprins de polițiști, pe raza localității Crevedia, la volanul unui autoturism radiat in circulație de către autoritățile din Germania.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: