Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Se lucrează la capacitate maximă pentru modernizarea șoselei Găești

Iun 23, 2021

Lucrările de reabilitare și modernizare a carosabilului de pe șoseaua Găești sunt în toi pentru că administrația publică locală dorește finalizarea proiectului până în toamna acestui an. Pe acest tronson de drum, în lungime de 1,7 kilometri, din fonduri proprii, primăria Târgoviște va turna trei straturi de asflat, va reface trotuarele, va monta instalație de canalizare pentru ceea ce înainte era suprateran și va contrui parcări.

„Ne aflăm pe Șoseaua Găești din municipiul Târgoviște, aici unde este în plină desfășurare un proiect de reabilitare și modernizare a acestei artere rutiere, stradă care în fiecare primăvară reprezenta efectiv un coșmar pentru conducătorii auto, dar și pentru administrația publică locală pentru că eram nevoiți de fiecare dată să intervenim pentru a acoperi gropile care se făceau peste iarnă. Este vorba de un proiect de modernizare totală a acestei străzi, un proiect în valoare de aproximativ 9 milioane lei, un proiect care presupune schimbarea stratului de asfalt, de fapt se toarnă trei straturi de asfalt. Totodată se refac trotuarele, se refac parcările, se instalează canalizație pentru rețelele care până acum erau supraterane astfel încât să putem să avem un drum decent și încă o intrare în municipiul Târgoviște care să se comporte foarte bine din punct de vedere al traficului. Discutăm despre o stradă cu o lungime de aproximativ 1,7 kilometri, o stradă foarte circulată. De altfel, pe acest tronson de drum, în fiecare dimineață intră în municipiul Târgoviște, între orele 6:30 și 8:30, aproximativ 3000 de autoturisme. Este o cifră foarte mare, de altfel discutăm despre 12.000 de autoturisme prin câteva puncte importante de intrare în oraș în acest interval 6:30- 8:30. Sper ca în perioada următoare să încurajăm cât mai mult utilizarea mijloacelor de transport în comun pentru că altfel va fi foarte dificil să facem față acestui trafic. De asemenea, parcările din municipiul Târgoviște sunt foarte solicitate, iar în perioada următoare vom avea și un regulament de parcare prin care vom încerca să reglementăm această situație în orașul nostru.

Acest proiect de la Șoseaua Găești nu are legătura nici cu centura, nici cu proiectul european de modernizare a transportului public, care vizează pasajul de la Pavcom, strada Gării, Regele Carol, Bulevardul Independenței și Stancu Ion. Acestea sunt pe fonduri europene, proiectul de pe Șoseaua Găești este pe fonduri de la bugetul local.

Menționez că și Secția Drumuri Naționale lucrează în capătul străzii, la intersecție și în perioada următoare chiar cred că vom scăpa de problemele din trafic din această zonă. Se intră pe 4 benzi pe centură, după finalizarea acestui proiect, undeva în toamna acestui an, scăpăm de problemele cel puțin de pe această zonă de intrare în oraș”, a precizat primarul Cristian Stan cu ocazia unei vizite în teren.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: