Breaking News

Pentru că Guvernului Cîțu nu-i pasă de județul Dâmbovița, președintele CJD, Corneliu Ștefan, caută cele mai bune soluții pentru refacerea drumului din munte

Iul 21, 2021

În cursul acestei dimineți, Guvernul a alocat bani, peste 148 de milioane de lei, pentru 17 județe ale României unde există pagube produse de inundații și alunecări de teren. Deși, au existat astfel de fenomene, iar infrastructura din zona de munte a fost grav afectată de viituri, în ședința de astăzi, prim ministrul Florin Cîțu nu a distribuit bani și pentru județul Dâmbovița.

“Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi adminsitrativ-teritoriale”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.” , a precizat Cîțu.

În acest sens, așa cum a promis încă de ieri, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a mers din nou la fața locului, de această dată însoțit de proiectanți și specialiști pentru a găsi cele mai bune soluții pentru refacerea terasamentului distrus.

“Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier.

De asemenea, vreau să vă anunț că, în mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, am redat circulației podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele, dar am redeschis și Peștera Ialomiței.” , precizează acesta.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: