Noapte
Zi
23 October 2021
4 mins read

Festivalul “Crizantema de Aur”, ediția 2021, și-a desemnat câștigătorii

Timp de trei zile, sala mare a teatrului Tony Bulandra din Târgoviste a răsunat a romanță, în această seară trăgându-se cortina peste cea de a 54-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație “Crizantema de Aur”.

Plini de emoție, concurenții au urcat, din nou, pe scenă, de această dată pentru a-și primi premiile. Astfel, câștigătorii din acest an sunt:

Laureații ediției 54 a „Crizantemei de Aur”, Târgoviște, 2021

Secțiunea Interpretare

*Trofeul „Crizantema de Aur”- Cristina Bugnar

*Premiul special „Romanța ne unește”- Valentin Borșu

*Premiul special „Cetatea Romanței„- Petruț Richard Dorobanțu

*Premiul „Tinerețea Romanței”- Elena Dragomir

*Premiul special „Ioana Radu”- Anișoara Popescu

*Premiul III – Liliana Neciu

*Premiul II- Darius Divian Iordănescu

*PremiulI- Anișoara Bragari-Moroșanu

Secțiunea Creație

*Trofeul „Crizantema de Aur”- secțiunea Creație- Horia Făgășanu, intepreți: Ana Maria Stănoia și Darius Divian Iordănescu

*Premiul special „Henry Mălineanu”- Dumitru Caulea; interpreți: Rodica Anghelescu și Dumitru Caulea

*Premiul special „Tinerețea romanței”- Marcel Iorga; interpret: Liliana Cornilă

*Premiul special „Cetatea Romanței”- Bela Andrasi; interpret: Alina Huțu

*Premiul special „Romanța ne unește”- Viorel Covaci; interpret: Marius Bălan

*Premiul „Ionel Fernic”- Petre Marcel Vârlan; interpret: Ciprian Cucu

*Premiul III- Octavian Coteț; interpret: Alina Ureche

*Premiul II- Camelia Florescu; intepret: Camelia Florescu

*Premiul I- Adrian Beldiman; interpret: Silvia Goncear

Prezenți la decernarea premiilor au fost și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Iată că ne aflăm la ediția cu numărul 54 a Festivalului Național «Crizantema de Aur» , cel mai longeviv festival muzical din România. Reprezintă o emblemă pentru municipiul Târgoviște și este onorant pentru mine să pot spune câteva cuvinte de pe scena ,,Crizantemei de Aur”. Și această ediție a fost una deosebită, cea mai bună, și sperăm ca de acum încolo să avem ediții din ce în ce mai bune. Vreau să-i felicit pe concurenți, chiar dacă emoțiile concursului s-au terminat, ei trebuie să înfrunte acum emoțiile rezultatelor. De asemenea, aș vrea să mai subliniez faptul că deși traversăm o perioadă dificilă reușim să asigurăm continuitate «Crizantemei de Aur» și sper ca la ediția viitoare măștile să devină o amintire și să ne putem bucura într-adevăr de un eveniment muzical, de un eveniment cultural cum rar se mai întâmplă, din păcate, în România. Sper ca, nu că această sală de spectacole a Teatrului Tony Bulandra nu ar fi una frumoasă, la anul, acest festival se va desfășura într-o sală mai mare, mai încăpătoare și sunt convins că în absența unor restricții vom avea și un public mai numeros, așa cum merită «Crizantema de Aur»”, a precizat edilul.

„În primul rând vă salut pe cei din sală și în special pe cei de acasă. În aceste clipe grele pe care le trăim cu toții, uitați că la Târgoviște, an de an, capitala romanței își spune cuvântul. Capitala romanței, prin muzică, prin simplitate, dar nu în ultimul rând prin noi toți, ne adună, ne trezește sentimente, trezește sentimente pentru cei care au organizat acest festival și pentru cei care se vor ocupa în continuare de acest festival extraordinar. Romanța ne unește, romanța ne dă putere… Consiliul Județean Dâmbovița, prin Muzeul Romanței pe care îl administrează, va continua să perpetueze romanța, și la Târgoviște, și în România, dar nu în ultimul rând, și în lume. Multă sănătate, felicitări organizatorilor, dar nu în ultimul rând, un mesaj special pentru toți concurenții din acest an… Cu siguranță, anul viitor vor fi mai mulți români în sală și acasă care se vor bucura de romanță, de «Crizantema de Aur»”, a adăugat Corneliu Ștefan

IMG-20211023-WA0023Pentru că evenimentul este organizat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Madlen Șerban, secretar general al Comisiei a precizat:

„Este plăcerea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO de a oferi patronajul acestui festival a cărui longevitate deja a fost semnalată. Dar nu pentru longevitate acordăm acest patronaj, ci pentru distincția, eleganța, înalta ținută pe care dumneavoastră reușiți să o oferiți acestui eveniment, care este dincolo de a fi un festival, este o școală, o școală din care cu toții, noi inclusiv, sperăm să ducem acest gen muzical atât de românesc, atât de din România și din Moldova, în patrimoniul universal al UNESCO. Să dea Dumnezeu, căci există un Dumnezeu al acestui festival, căci altfel nu se puteau toate aceste ediții, ca anul viitor, la a 55-a ediție, să putem spune că au început toate demersurile pentru ca, dincolo de lista indicativă a României, acest gen muzical să fie oferit lumii. Și pentru că sunt într-o familie UNESCO îi mulțumesc în mod deosebit sufletistei și președintei Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”, minunatei doamne Alina Mavrodin, fără de care nu cred că toate demersurile începute încă din 2016 ar fi putut fi posibile. Are o consecvență pe care nu e cazul să o subliniez, dar contăm întotdeauna pe dumneavoastră, pe aceia care ne dăruiți, prin creație, prin interpretare, acest frumos. La a 65-a aniversare a României de la aderarea la UNESCO să-i spunem La mulți ani României, să-i spunem La mulți ani festivalului și să ne dorim ca toți să fim alături de „Crizantema de Aur” sute de ani de aici înainte, cu noi sau fără noi…”.

Evenimentul s-a desfășurat respectând toate măsurile sanitare impuse de pandemia de COVID-19.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

(VIDEO) 3 persoane au murit în urma unui accident pe DN7, Slobozia Moara si Bâldana

Articolul Urmator

DÂMBOVIȚA: 9 centre active de vaccinare împotriva COVID-19

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele