“Pe 29 octombrie 2020 am depus jurământul de investire în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Spuneam atunci că a venit timpul unei altfel de administrații, mai eficiente, mai transparentă, aproape de oameni și de nevoile lor. Proiectele promise dâmbovițenilor au început să prindă contur, iar, în ultimul an, Consiliul Județean Dâmbovița a devenit motorul care a pus în mișcare proiecte blocate, dar a și creat premisele implementări altora. Fie că vorbim de inele de centură și drumuri ocolitoare pentru Municipiul Târgoviște și orașele Fieni, Pucioasa, Răcari, Titu și Găești, sau de cel mai mare proiect cu fonduri europene din județul nostru, proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Dâmbovița, în valoare de peste 450 de milioane de euro, am reușit, în foarte mare măsură, să respect ceea ce am promis dâmbovițenilor. Am investit în educație, sănătate, cultură și turism, dar și în infrastructura mare și protejarea mediului pentru ca județul Dâmbovița să devină ceea ce merită: un pol regional de dezvoltare, iar eu voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru ca acest lucru să devină realitate. Mandatul meu va fi, în continuare, în slujba dâmbovițenilor.
Este un gest de bun simț față de cetățeni de a veni în fața lor cu un raport de activitate la finalul primului an ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Vin în fața dâmbovițenilor cu proiectele pe care le-am promis. Sunt proiecte pentru ei și județul Dâmbovița.”, este mesajul pe care Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Dâmbovița îl transmite.
În cadrul unei conferințe de presă, Corneliu Ștefan a făcut o prezentare a celor mai importante proiecte și realizări ale sale și a echipei pe care o coordonează din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, proiecte care vizează varii domenii, de la infrastructură rutieră, la sănătate, turism, sistemul de colectare a deșeurilor, cooperarea cu mediul de afaceri, cultură, tineret și sport.
În ceea ce privește infrastructura rutieră, președintele CJD a vorbit despre cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii de transport județean
“Anul trecut am venit în fața dâmbovițenilor cu un program pe 10 ani, un program de dezvoltare a județului bazat pe nevoile și așteptările dâmbovițenilor, un program pe care l-am transpus integral în plenul Consiliului Județean. „Am monitorizat îndeaproape lucrările pe toate cele patru loturi din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta -Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”. Întreaga investiție – în valoare totală de 212.845.189,34 lei – presupune modernizarea traseului interjudețean, în lungime totală de 62,161 km, care este alcătuit din 4 tronsoane de drumuri județene ce traversează cele 15 localități dâmbovițene”.
Totodată, printre cele mai importante realizări ale anului 2021, au fost proiectele inelelor de centură și drumurilor de legatură, care au trecut de toate comisiile tehnico-economice al CNAIR.
„Vorbim despre Inelul 2 de centură al Municipiului Târgoviște, în lungime totală de 15,28 km, drum prevăzut cu câte 2 benzi pe sens. Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște va avea amenajate 5 intersecții cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri. Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei.
Vorbim despre Drumul de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni. Acest drum are o lungime de 15,13 km. Sunt prevăzute 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Drumul de ocolire al celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Totalul general necesar pentru realizarea acestui drum este de 782.217.718,07 lei.
Nu în ultimul rând, vorbim despre Drumul de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești. Traseul de aproape 4,5 km va avea o bandă pe sens cu lățimea de 3,5 m. Au fost prevăzute 4 intersecții cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o intersecție amenajată cu pasaj suprateran și o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN 61. Costul total al investiției este de 89.917.037,74 lei.
În ceea ce privește drumurile de ocolire ale orașelor Răcari și Titu, acum, la Consiliul Județean Dâmbovița se lucrează la documentație”.
CITEȘTE AICI ÎNTREG RAPORTUL DE ACTIVITATE
În domeniul turismului, președintele Corneliu Ștefan a amintit despre două dintre cele mai importante proiecte, respectiv Stațiunea turistică de interes național Peștera – Padina și Telegondola urbană pe traseul Curtea Domnească – Mănăstirea Dealu: „Încă de anul trecut, am semnat ordinul de începere pentru elaborarea documentației Masterplan privind amenajarea stațiunii Peștera – Padina. Luna trecută, am susținut în ședința
Consiliului Științițic al Parcului Natural Bucegi atât Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, cât și proiectul Pârtiei Cocora.
Am punctat faptul că turismul dâmbovițean trebuie să se dezvolte, așa cum de altfel se întâmplă în județele vecine care au diverse facilități pe teritoriului parcului.
În ceea ce privește proiectul Telegondola urbană pe traseul Curtea Domnească – Mănăstirea Dealu, punem în valoare două dintre cele mai importante monumente istorice naționale: Curtea Domnească din Târgoviște și Mănăstirea Dealu. Dezvoltarea acestui tip de atracție turistică va fi un adevărat motor de dezvoltare a zonei din apropierea Mănăstirii Dealu”.
Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vorbit și depre deblocarea altor două proiecte importante pentru județ: «„Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” este un proiect la care am reușit, în mai puțin de un an, deblocarea acestuia, un proiect foarte important pentru Dâmbovița, în valoare de