Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Peste 300 locuri de parcare vor fi construite pe șoseaua Găești

Oct 13, 2021

Lucrările de reabilitare și modernizare a carosabilului de pe șoseaua Găești continuă. În acest moment, pe acest tronson de drum, în lungime de 1,7 kilometri, s-au turnat două straturi de asfalt, urmând cel final, și s-au executat lucrări pentru refacerea trotuarelor, la instalația de canalizare pentru ceea ce înainte era suprateran, dar și la cele peste 300 de locuri de parcare.

” Ne aflăm pe șoseaua Găești din Municipiul Târgoviște, principala cale de intrare în oraș a autoturismelor. Vorbim de aproximativ 3000 de autoturisme care intră în Târgoviște dimineața între ora 07:15 și 8:30. Aici, administrația locală târgovișteană derulează un proiect amplu de reabilitare a infrastructurii, reabilitare care presupune pe de o parte refacerea părții carosabile, rafacerea integrală a părții carosabile. Se vor turna trei straturi de asfalt, deja a fost turnat stratul al doilea. De asemenea refacerea trotuarelor, spațiul verde și canalizația pentru rețelele de telecomunicații. Totodată avem lucrări de preluare a apelor pluviale.

Pe ceea ce înseamnă ultimul strat de asfalt, luna aceasta, până la finalul lunii va fi turnat și ultimul strat de asfalt, stratul trei, și încercăm să realizăm și cât mai multe dintre parcările adiacente străzii cu precizarea că vom avea peste 300 de locuri de parcare în această zonă care vor deservi, pe de o parte unitățile comerciale din zonă, pe de altă parte vor reprezenta și o un punct important pe ceea ce înseamnă mobilitatea urbană și transportul public în sensul că oamenii pot lăsa mașina la marginea orașului și să utilizeze transportul în comun. Sper să reușim să convingem cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie. Acesta este și un indicator pe care noi trebuie să îl atingem în cadrul proiectului de mobilitate urbană, scăderea noxelor.”, precizează primarul Cristian Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: