Noapte
Zi
15 November 2021
1 min read

A fost adoptată legea pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului! Senator Titus Corlățean:”Este nevoie să putem face un transfer de cunoaștere, de sensibilitate către tânăra generație” 

La începutul lunii noiembrie, Camera Deputaţilor a aprobat, cu 270 de voturi “pentru”, propunerea legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, proiect care prevede introducerea unei discipline şcolare cu acest obiect în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional. Propunerea legislativă modifică şi completează Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 şi Legea nr.174/2019 privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Astăzi, proiectul a fost aprobat și de Senat.

În cadrul ședinței, senatorul PSD, Titus Corlățean a avut o intervenție pe acest subiect. Parlamentarul a transmis faptul că  formațiunea politică pe care o reprezintă va susține proiectul și a subliniat importanța acestei propuneri legislative.

„Grupul PSD va vota în favoarea proiectului de lege și există niște argumente de fond și care țin de memoria istorică a lucrurillor care s-au întâmplat dramatic în arealul european, inclusiv pe teritoriul României, și asta și într-un context în care, și o spun de această dată într-o calitate europeană și având acces la o serie de rapoarte ale Comisiei Europene împotriva rasismului și intoleranței cu monitorizarea pe toate statele, tendințele, din păcate, apropo de antisemitism în Europa, sunt îngrijorătoare. Și dacă aș spune îngrijorătoare, aș spune că sunt ponderat. Din acest punct de vedere este nevoie să putem face un transfer de cunoaștere, de sensibilitate către tânăra generație și din acest punct de vedere proiectul de lege conține câteva elemente importante.

Un ultim comentariu… Pentru cei care își aduc aminte, a existat o Comisie Internațională pentru Studierea Holocaustului în România, așa numita comisie Elie Wiesel, sub patronaj prezidențial, 2003-2004. Acel raport care a stat la baza unor evoluții legislative și instituționale în România, conține și acest al sistemului educațional și al unor materii care să fie studiate în școală. Cred că e bine să fim consecvenți și să facem tot ceea ce ține de noi să ajungem în situația de a spune să nu se mai repete ceea ce atât de dramatic s-a întâmplat în istoria omenirii și inclusiv cu privire la noi, la România”, a precizat acesta.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

ADÂNCA: Un tir a intrat în gardul unei locuințe

Articolul Urmator

Primăria Târgoviște, pregătită pentru a întâmpina sezonul rece

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele