Noapte
Zi
16 November 2021
2 mins read

PROTEJEAZĂ NATURA, IAR EA TE VA PROTEJA PE TINE SI PE CEI APROPIAŢI! COLECTEAZĂ SELECTIV!

Începând cu 1 ianuarie 2022 fiecare gospodărie din județul Dâmbovița va colecta selectiv deșeurile menajere. Până atunci, Consiliul Județean împreună cu operatorul Supercom SA vor distribui fiecărei primării pubele necesare, după care primăria le va împărți cetățenilor. Startul a fost dat în comuna Aninoasa, pe data de 2 noiembrie, iar, în fiecare zi, până la sfârșitul anului, fiecare localitate va primi cele necesare, peste 160000 pubele, peste 5300 containere, recipienți metalici și saci menajeri rezistenți. Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban și rural, zona de blocuri, să fie dotate cu recipienți de 1,1 m³, pe culori, galben pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal și albastru pentru deșeurile de hârtie. Sticla se va precolecta în recipienți de tip igloo (clopot), prin aport voluntar. Pentru ridicarea deșeurilor, Supercom SA va folosi peste 120 de utilaje. Pentru zona de case, atât în mediul urban cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile din plastic/metal și câte un sac de 120 l pentru hârtie/carton. Deșeurile reciclabile, astfel depozitate, vor fi preluate de către operator, individual, din ”poartă în poartă”, cu o frecvență de colectare de două ori pe lună. Restul deșeurilor vor fi ridicate în zona de blocuri, mediul urban, zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână. ”Este o nouă etapă în care SC Supercom SA București pregătește infrastructura necesară derulării viitorului contract de concesiune, ce va începe de la 1 ianuarie 2022 și care va continua în următorii 8 ani, realizând investiții proprii ce însumează aproximativ 20 milioane Euro, concretizate în utilaje, echipamente și recipienți (pentru colectarea atât a deșeurilor menajere, cât și a celor reciclabile) de ultimă generație, pentru realizarea de servicii la standarde europene.Considerăm că, împreună cu autoritățile publice locale și cetățenii județului Dâmbovița, putem crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor generate, aceasta contribuind la crearea unui climat propriu, în care copiii noștri și generațiile următoare să crească sănătos.”, precizează Octavian Burlacu, director general Supercom Dâmbovița.

Ghid rezidenţial pentru colectarea într-o singură fracţie. Ce deşeuri reciclabile include fracţia uscată? Vor exista saci rezistenți pentru colectarea hârtiei și cartonului, pubele pentru plastic și metal, iar recipienți tip clopt pentru sticlă. În sacii destinați hărtiei și cartonului vor putea fi puse: ziare, reviste, broşuri, dosare de carton,hârtie, hårtie de impachetat cadouri, recipiente din carton golite de continut, cărți, ambalaje din hârtie cartonată, cutii de carton, etc. În pubele se vor colecta: recipiente din plastic, sticle, cutii, etc. golite de conținut, articole de menaj cum ar fi bureți de aluminiu, capace, obiecte de metal- conserve, cutii, etc.

WhatsApp Image 2021-11-16 at 15.09.29

ATENȚIE, NU SE VOR COLECTA/ARUNCA în saci sau pubele: pungi din plastic, caserole polistiren, umerase din sârmă, geamuri, oglinzi, ceramică, deşeu organic, resturi alimentare, deşeuri electronice (baterii, telefoane, etc), vopsea, pesticide, ulei, detergent, carton laminat, ace sau seringi, PVC. Deşeurile din carton se vor plia deşeurile din plastic/metal se vor presa și aranja pentru a intra complet în saci. SACII NECONFORMI VOR FI REFUZAȚI SPRE COLECTARE.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Încă doi șoferi dâmbovițeni prinși băuți la volan

Articolul Urmator

Toleranța, o condiție esențială a păcii și a dezvoltării României

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele