Noapte
Zi
26 November 2021
2 mins read

Senatorul PSD, Titus Corlătean cere înființarea unei structuri, sub coordonarea MAE, care să intervină/să gestioneze situațiile de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români

În cursul zilei miercuri au avut loc audierile în cadrul comisiilor de specialitate a miniștrilor propuși pentru a forma noul Guvern, comisia pentru politică externă fiind condusă de către senatorul social democrat Titus Corlățean.

Acesta a avut un rol foarte important în alcătuirea programului de guvernare pe segmentul de politică externă, puncte extrem de importante fiind expuse și în ședinta comisiei.

IMG-20211126-WA0019

“Miercuri am condus la Parlament audierea ministrului desemnat al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, în calitate de Președinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului. Membrii celor 4 comisii competente de la Senat și Camera Deputaților ( comisiile pentru politică externă și respectiv pentru comunitățile românești din afara țării) au acordat la final, prin vot, avizul favorabil pentru învestitură. Aș vrea să vă menționez doar câteva aspecte importante din programul de guvernare-capitolul de politică externă, la care am contribuit din partea PSD.

1. Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

2. Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român!

3. Sunt foarte mulțumit că propunerea mea de text în capitolul de politică externă referitoare la crearea, ÎN PREMIERĂ, a unei structuri integrate interinstitutionale ( relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care din păcate s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări. Am cerut ca această structură să fie operaționalizată URGENT, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține REUNIFICAREA ACESTOR FAMILII. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani. I-am solicitat ministrului Aurescu să se implice personal în rezolvarea cazului familiei Furdui din Germania, situație în care Jungendamt, autoritatea locală germană de lângă Hanovra, a preluat cu forța și ABUZIV cei 7 copii ai Cameliei și ai lui Petru, părinții minorilor menționați. O adevărată dramă, față de care Statul Român are datoria să reacționeze mai ferm!

4. Evident că am discutat (și introdus în textul capitolului de politică externă) ceea ce avem de făcut în relația cu Republica Moldova, în baza fundamentului comun de identitate națională, de limbă, cultură și istorie, dar și a viziunii privind SPAȚIUL COMUN din perspectiva integrării europene.

Au fost și alte lucruri importante discutate, dar pot spune, ca o concluzie, că România și noul guvern vor avea începând de mâine un foarte bun capitol de guvernare în domeniul politicii externe!”, precizează senatorul social democrat Titus Corlățean.

IMG-20211126-WA0020

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Câștigă un week-end plin de aventură și adrenalină alături de salvamontiștii dâmbovițeni!
CITEȘTE AICI CE TREBUIE SĂ FACI!

Articolul Urmator

ACCES GRATUIT, pe 1 Decembrie, la muzeele din cadrul Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele