Noapte
Zi
7 December 2021
1 min read

Corneliu Ștefan, președintele CJD, alături de premierul Nicolae Ciucă la recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, de la Bilciurești

În cursul acestei dimineți, primul ministru al României, Nicolae Ciucă, alături de ministrul Energiei, Daniel Popescu, a fost prezent în județul Dâmbovița, în comuna Bilciurești la prezentarea proiectului și recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, proiect ce contribuie la creșterea capacității de extracție în cadrul depozitului Bilciurești.
Proiectul face parte din Coridorul Prioritar North-South Gas Interconnections în Central Eastern and South Eastern Europe (“NSI East Gas”) și a fost inclus pe Lista a 5-a a Proiectelor de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în luna noiembrie 2021. Capacitatea de înmagazinare a Depozitului de gaze naturale Bilciurești reprezintă 44% din capacitatea de înmagazinare a României.
Din partea Consiliului Județean Dâmbovița a fost prezent președintele Corneliu Ștefan însoțit de deputatul Radu Popa.


”Dâmbovița va fi un pol de dezvoltare al zonei de sud-est a României. Astăzi, alături de premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul Energiei, Daniel Popescu, deputatul Radu Popa, membru al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților, dar și reprezentanți ai DEPOGAZ PLOIEȘTI am inaugurat două investiții importante pentru județul nostru.
Este vorba despre facilitățile care vor duce la mărirea capacității de extracție zilnică de la 14 mil. m3/zi la 20 mil. m3/zi, dar și etapa finală de modernizare a instalațiilor de deshidratare aferente depozitului de înmagazinare a gazelor naturale de la #Bilciureşti.
Etapa finală de modernizare a instalațiilor de deshidratare aferente depozitului va duce la creșterea capacității de uscare la 20 de milioane Stmc/zi. Această stație de uscare va asigura deshidratarea gazelor extrase din trei grupuri de sonde, fapt ce va conduce la o reducere a consumurilor energetice.”, precizează acesta.

dupa g cornel

Există speranţe să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească 5 ani”, a spus Nicolae Ciucă.
final

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

ULMI: Moș Crăciun nu a ajuns niciodată la ei. Ajută-l să implinească și dorințele unor copii mai puțin norocoși!

Articolul Urmator

Avertizare Hidrologică de Cod Galben pentru mai multe râuri din Dâmbovița

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele