Noapte
Zi
13 December 2021
1 min read

Vineri, 7 decembrie, „Cântece rituale și colinde din Transilvania”, la Clubul Studenților din Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, vă invită vineri, 17 decembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Clubul Studenților, la un eveniment special desfășurat în preajma Sărbătorilor de iarnă: „Cântece rituale și colinde din Transilvania”.
Într-o premieră pe o scenă din municipiul Târgoviște, concertul extraordinar îl va avea ca protagonist pe îndrăgitul interpret de folclor IOAN BOCȘA. Alături de acesta, într-o punere în scenă inedită, se vor afla Ansamblul de muzică tradițională românească „Icoane” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care a fost înfiinţat în anul 1995 (un grup vocal alcătuit din fete, băieţi, grup mixt şi interpreţi individuali), precum și Grupul instrumental Trio Transilvan.

WhatsApp Image 2021-12-13 at 11.05.10
Cel mai important gen muzical abordat de Ansamblul de muzică tradițională românească „Icoane” este colinda tradiţională, iar temele cele mai importante sunt legate de viaţa familială (colindele de gazdă, de june, de fată, de peţit) sau cosmogonice-mito-religioase (cerul şi pământul, sora soarelui, personaje metamorfozate în vânat, originea vinului, grâului şi mirului).
Evenimentul va aduce în prim-plan producții muzicale tradiționale arhaice, unele fiind preluate din colecții sau fonoteci, însă multe culese din zone etnografice care încă mai păstrează folclorul după ritualuri străvechi.
Astfel, prin glas și instrumente, spectacolul își dorește aducerea în inima Țării Românești a muzicii ţărăneşti transilvănene, şi reconstituirea unei atmosfere proprii satului românesc de acum câteva sute de ani.
Așadar, vineri, 17 decembrie 2021, ora 18:00, pe scena Clubului Studenților, concert extraordinar: „Cântece rituale și colinde din Transilvania” cu Ioan Bocșa.
Spectacolul se va desfășura în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.
Accesul publicului se va face pe baza invitației care poate fi ridicată de la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, începând cu data de 13 decembrie 2021.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Peste 180.000 de teste de salivă pentru elevii dâmbovițeni

Articolul Urmator

Bunătăți culinare la DOAR 18lei/meniul la Berăria Vlad Țepeș

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele