Noapte
Zi
31 January 2022
1 min read

Sen.Titus Corlățean, despre istoria, viitorul și consolidarea proiectului european

În cursul zilei de joi, 28 ianuarie a.c., senatorul social democrat Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a fost prezent la dezbaterile inaugurale ale evenimentului internațional “Noaptea Ideilor”, de la Riga. Demnitarul român a fost invitat în calitate de fost ministru al afacerilor externe al României, de membru al Delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și de susținător al francofoniei.

Astfel, pentru a marca debutul președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, se desfășoară, în 13 capitale europene, un ciclu de dezbateri intitulate Marile dialoguri, între doi invitați cu recunoaștere internațională, moderate de personalități din mediul academic.

În cadrul dezbaterii de la Riga, senatorul Titus Corlățean, alături de Vaira Vike Freiberga, președintele Republicii Letonia în perioada 1999-2007, au vorbit despre istoria și viitorul construcției europene, despre experiențele României și Letoniei în cadrul procesului de integrare, care au inclus atât aspirații și realizări, cât și deziluzii, despre provocările actuale și despre așteptările cetățenilor în contextul unui nou contract european.

IMG-20220131-WA0020

IMG-20220131-WA0018

Senatorul Titus Corlățean a subliniat importanța promovării, în continuare, a valorilor fundamentale care stau la baza construcției europene, necesitatea evitării dublului standard la nivelul Uniunii Europene, importanța continuării procesului de extindere, pentru ca UE să rămână un competitor la nivel global, și necesitatea unei viziuni politice curajoase, care să conducă la consolidarea proiectului european.

IMG-20220131-WA0019

Cea de-a 7-a ediție a evenimentului Noaptea Ideilor se va derula pe parcursul primei jumătăți a anului 2022, sub titlul “Să reconstruim împreună” și va aduce în dezbatere publică problematici precum: reziliența și reconstrucția societăților democratice; solidaritatea și cooperarea între cetățeni, între diferite comunități și grupuri sociale și între state; creșterea participării societății civile ș.a.

Acest eveniment are nu doar o dimensiune europeană, ci și o rezonanță globală, în contextul provocărilor actuale și al necesității relansării ideii unui contract social reînnoit, la nivel european.

Sunt invitate la dezbateri personalități recunoscute în plan internațional, din sfera politică, academică, culturală, pentru un schimb de idei pe teme majore de actualitate.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Prefectura și Consiliul Județean Dâmbovița, nemulțumiți de ”activitatea” anumitor instituții deconcentrate! ”Sunt proiecte majore ale județului nostru care zac prin sertare de luni de zile și n-au primit nici măcar un aviz sau un acord”

Articolul Urmator

Județul Dâmbovița are o incidență de 6,69! 71 de localități sunt în scenariul roșu!

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele