Noapte
Zi
2 February 2022
1 min read

Propunerea lui Valentin Calcan, președinele CCIAD: Înființarea unei Asociații HoReCa Dâmbovița

Pandemia de COVID-19 a afectat grav domeniul HoReCa, criza din acest domeniu fiind resimțită și în județul Dâmbovița, atât de antreprenori cât și de angajați sau clienți.
Pentru că măsurile de ajutor de la Guvern au venit târziu și au fost insufiente, Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița propune înființarea unei asociații care să vină în sprijinul problemelor cu care se confruntă această industrie, “pentru salvarea ei”.
“Am avut mai multe discuții cu antreprenorii din zona de HoReCa, lucrurile sunt destul de dificile și aș vrea să facem o masă rotundă în care să invit actorii majori din zonă, pentru că sunt destul de mulți, să vedem ce putem să facem astfel încât să putem să ne salvăm. HoReCa, astăzi, este clar lăsată la și altele. În mod evident, se vede că măsurile guvernamentale nu și-au atins scopul, nici pe departe, deci industria a pierdut un număr major de salariați, astăzi este într-o criză de forță de muncă incredibilă, iar oameni calificați nu mai există. Nu poți să califici peste noapte un bucătar bun, un ospătar bun, nu avem școli, încercăm să facem și avem colaborări bune cu liceele din Dâmbovița, dar sunt insuficiente, nu avem manageri în turism și oameni care să vină în această zonă, pentru că oamenii și-au pierdut speranța că HoReCa poate fi un loc de muncă atractiv. (…). Eu le-aș propune să facem o asociație HoReCa Dâmbovița, astfel încât să putem merge și să fim reprezentați în marile asociații profesionale, pentru că nu suntem astăzi reprezentați, deși avem un potențial extraordinar în Dâmbovița pe care nu reușim să-l exploatăm din multe motive, de la infrastructură până la lipsa organizării antreprenorilor din zonă”, a explicat Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița în cadrul unei emisiuni tv.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Senatorul dâmbovițran Virgil Guran, ales vicepreședinte al Senatului României

Articolul Urmator

Ești agresiv în trafic? Riști să fii amendat și să rămâi fără permis de conducere

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele