Noapte
Zi
3 March 2022
1 min read

Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, cere Comisiei Europene eliminarea dependenței energetice a UE de Rusia

“Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a cerut azi comisarului european pentru Energie măsuri concrete și termene precise pentru rezolvarea crizei energetice cu care se confruntă UE în condiții de iarnă. ”Acum se vede cât de perversă a fost politica care ne-a împins în ultimii ani să consumăm gaz din Rusia, pentru ca acum să ni se spună că avem o dependență prea mare de gazul pe care-l produce Rusia”, a declarat Dan Nica, în dialogul cu comisarul pentru Energie, Kadri Simson.

În calitate de coordonator al eurodeputaților Grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie și Cercetare, Dan Nica a pledat pentru elemente concrete de reglementare a pieței, astfel încât prețul să fie bazat pe o rată a profitului normală, de 10-15%, nu de 500-1000%. Totodată, europarlamentarul social-democrat a cerut punerea urgentă în funcțiune a capacităților necesare de producție și a interconectărilor între acestea, pentru ca UE să facă față crizei energetice.

”Nu cred că invazia Rusiei în Ucraina este cea care ne-a arătat vulnerabilitatea sistemului energetic european. Acest lucru era clar, dar alegerea a fost să închideți ochii. Ne aflăm în fața unui exemplu clasic de eșec de piață. În momentul în care factura la energie în România este mai mare decât pensia minimă, este eșec de piață. Când factura la energie în România și în multe alte state membre este mai mare decât salariul minim, este eșec de piață. Când această creștere a prețurilor se regăsește în profituri declarate de cei care produc energie electrică sau gaze de 5-10 ori mai mult decât prețul de cost, este eșec de piață”, a criticat Dan Nica, în ședința de azi a comisiei europarlamentare de specialitate.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

(VIDEO) Misiunea pompierilor dâmbovițeni continuă în municipiul Rădăuți

Articolul Urmator

Persoanele cu deficiențe de auz au acces de acum la ABC-ul Alergării – un serial video tradus în limbajul semnelor

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele