Noapte
Zi
22 March 2022
1 min read

În ce condiții se pot angaja cetățenii ucrainieni pe teritoriul României? Peste 400 de persoane au obținut un loc de muncă de la începutul războiului!

Pentru cetățenii refugiați ucrainieni care au fugit din calea războiului, au ajuns pe teritoriul României și au ales să rămână aici, Ministerul Muncii a redactat materiale informative care conțin informații utile în ceea ce privește condițiile de angajare.
Aceștia pot obține un loc de muncă doar în baza unei declarații pe propria răspundere prin care își asumă faptul că “îndeplinesc condiţiile de pregătire profesională şi experienţă în activitate, necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadrați şi că nu au antecedente penale, incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.”
”Pentru a le veni în întâmpinare Inspecția Muncii a redactat și diseminat, în limba ucraineană, un material cu informații utile privind termenii și condițiile de angajare în România. Acesta conține informații referitoare la încheierea contractului individual de muncă, clauze obligatorii, durata contractului individual de muncă, perioada de probă, timpul de muncă și de odihnă, munca de noapte, repausul periodic, zilnic și săptămânal, concediul de odihnă, suspendarea contractului de muncă, încetarea contractului de muncă, forme de angajare.
Așa cum a anunțat și Ministerul Muncii, în urma unei modificări legislative, toți cetăţenii ucraineni care intră în România şi doresc să se angajeze o pot face, fără niciun fel de aviz sau restricţie, ci în baza unei declarații pe propria răspundere, dată angajatorului român. Prin această declarație ei își asumă că îndeplinesc condiţiile de pregătire profesională şi experienţă în activitate, necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadrați şi că nu au antecedente penale, incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.
De asemenea, cetățenii proveniți din Ucraina vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă fără a fi necesară obținerea, de la misiunile diplomatice ale României în Ucraina, a vizei de ședere în scop de muncă. Astfel, refugiații care doresc să lucreze în țara noastră vor avea aceleași drepturi și obligații, în domeniul relațiilor de muncă, pe care le au și cetățenii români”, a precizat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.

te

La nivel național, există 3097 de cetățeni ucraineni angajați cu contracte individuale de muncă în țara noastră, din care 2666 anterior izbucnirii conflictului din 24 februarie. Astfel, 431 de cetățeni ucraineni s-au angajat în țara noastră după această dată.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

54 de tineri dâmbovițeni au ales să devină subofițeri jandarmi și s-au înscris la școlile militare

Articolul Urmator

Documente medicale a căror valabilitate nu va mai fi prelungită de la 1 aprilie 2022

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele