Noapte
Zi
14 March 2022
2 mins read

Județul Dâmbovița este pregătit pentru primirea minorilor neînsoțiți și a orfanilor care vin din Ucraina

Guvernul României a emis o serie de acte normative prin care să vină în sprijinul cetățenilor ucrainieni care sunt afectați de conflictul din țara lor si a luat o serie de măsuri în ceea ce îi privește pe minori neînsoțiți.
” Minorii neînsoțiți de părinți sau de un alt reprezentant legal, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România, beneficiază de protecția specială prevăzută în Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Toți minorii neînsoțiți vor fi luați în evidențele sistemului de protecție a copilului și le este asigurat, potrivit nevoilor, accesul la educație, la beneficii de asistență socială și servicii sociale, precum și la servicii medicale și/sau de abilitare/reabilitare;
Dispozițiile din O.U.G. nr. 20/2022 prevăd că Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pot angaja personal contractual fără concurs în serviciile sociale destinate minorilor neînsoțiți, în funcție de nevoile acestora, pe o durată determinată, care nu poate fi mai mare de 3 ani.”, transmite prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

La nivelul județului Dâmbovița, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, s-a stabilit ca pentru copii care beneficiază de o măsură de protecție specială, Complexul de servicii sociale ”Casa Soarelui” din Târgoviște să găzduiască 40 de copii.
Prin ordinul comun al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății a fost creat un Grup operativ pentru a ajuta orfanii care vin din Ucraina și copiii neînsoțiți ajunși în România.
“La nivelul fiecărui județ, acest grup operativ este format din 5 persoane: directorul general al direcției generale de asistență socială și protecția copilului, inspectorul școlar general adjunct al inspectoratului școlar județean, cu atribuții pe curriculum, un reprezentant cu funcție de conducere desemnat de direcția de sănătate publică județeană și doi reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale acreditate care activează în domeniul protecției drepturilor copilului, propuși de directorul executiv/directorul general al direcției generale de asistență socială și protecția copilului.
Grupul operativ la nivelul județului Dâmbovița este format din:
1. Ionela Sandu – director general D.G.A.S.P C
2. Alexandru Mitru -Inspector, Inspectoratul Școlar Județean
3. Dt. Costea Gabriela- director executiv adjunct DSP
4. Daniela Zoe- Funcația SALVATI COPIII
5. Rada Adrian, Asociația Diaconal “Casa Creștină”
Principalul obiectiv este ca toți minorii neînsoțiți să fie luați în evidențele sistemului de protecție a copilului și să le fie asigurat, potrivit nevoilor, accesul la educație, la beneficii de asistență socială și servicii sociale, precum și la servicii medicale și/sau de abilitare/reabilitare.”, adaugă Claudia Gilia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

57 de evenimente, într-o săptămână, pentru pompierii dâmbovițeni

Articolul Urmator

Alegi să te autorecenzezi? Primești o zi liberă de la muncă

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele