Noapte
Zi
2 March 2022
3 mins read

TÂRGOVIȘTE: Campanie umanitară pentru sprijinul cetățenilor din Ucraina demarată de primărie și partenerii săi

Primăria municipiului Târgoviște în parteneriat cu Ambasada României la Kiev, Crucea Roșie, filiala Dâmbovița, Consiliul Județean al Elevilor, au demarat campania umanitară pentru sprijinirea cetățenilor din Ucraina.
Punct de colectare: cort amplasat în fața Primăriei Municipiului Târgoviște, zilnic în intervalul 08:00-18:00.
Se colectează:
-Produse alimentare greu perisabile, în termen de valabilitate: zahăr, ulei, orez, mălai, griș, făină, conserve (pate, pește, carne), compoturi la cutie, dulciuri (de preferat fără creme), biscuiți dulci și sărați, napolitane, lapte praf, apă, suc;
– Produse nealimentare: șervețele umede și uscate, șampon, săpun, pasta de dinți, periuțe de dinți, deodorant, hârtie igienică, pampers, biberoane, lanterne, baterii, saci menajeri, prosoape de hărtie, tacâmuri, farfurii și pahare de unică folosință;
-Produse medicale: antitermice, antivirale, comprese sterile, măști, dezinfectanți;
-Articole de îmbrăcăminte pentru adulți și copii, noi; articolele de îmbrăcăminte purtată sau uzată sunt admise cu respectarea dispozițiilor HG nr. 163/2007, privind introducerea pe piaţă, comercializarea şi distribuirea gratuită a articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată şi a articolelor textile purtate sau uzate, respectiv dacă acestea au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie efectuate de persoane fizice sau juridice specializate în domeniu şi sunt însoţite de un document, distinct pentru fiecare lot, care certifică efectuarea operaţiunilor anterior menţionate.

“Din păcate, vremurile pe care le trăim impun și o altă abordare din partea administrației publice locale. Este o conferință de presă diferită față de ceea ce făceam până acum. (…)Există un parteneriat cu elevii, cu școlile din municipiul Târgoviște pentru un scop comun, și anume, pentru a acorda ajutor victimelor din Ucraina, pentru că la numai câțiva kilometri de granița României, este în plină desfășurare un război, un război cu multe victime, un război, care nu ține cont de faptul că victimele pot fi civili, militari sau copii. Este un război, care dacă până acum părea ceva îndepărtat, iată că acesta este la granița României, iar efectele sale prin refugiați se produc pe teritoriul României și de aceea cred că o reacție din partea noastră nu este numai utilă, dar și necesară, și obligatorie. Așadar, Primăria municipiului Târgoviște se alătură campaniei umanitare pentru Ucraina și urmează ca la acest punct de colectare să primim donații pentru refugiații din Ucraina, dar și pentru cetățenii care sunt încă în Ucraina. Cu această ocazie, vreau să-i mulțumesc domnului Cristian Leon Țurcanu, care este ambasadorul României în Ucraina, pentru disponibilitate. Am discutat cu domnia sa pentru a ne sprijini în vederea distribuirii produselor exact acolo unde este nevoie și unde este chiar necesar pentru refugiați, dar și pentru cei aflați pe teritoriul Ucrainei.
De asemenea, ne vom ocupa și de transport, până la vamă, iar de la vamă, cu sprijinul Ambasadei României în Ucraina să se asigure distribuirea pe teritoriul Ucrainei.” , precizează edilul Cristian Stan.

cristi

“Aș dori să-i mulțumesc domnului primar și întregii echipe a Primăriei municipiului Târgoviște pentru parteneriatul pe care au dorit să-l desfășurăm împreună. Într-adevăr, și noi primim zilnic, din partea colegilor consiliilor județene ale elevilor, de la granița cu Ucraina imagini și videoclipuri, care ne lasă de-a dreptul șocați. Tocmai ieri, niște prieteni de-ai noștri au decedat în urma unor bombardamente. Vreau să vă spun, că alături de primărie ne-am mobilizat în unitățile de învățământ din județul Dâmbovița, din municipiul Târgoviște. Se vor face colecte, unitățile de învățământ vor putea aduce la cortul din fața Primăriei toate bunurile care se vor strânge. Nimeni nu este obligat să doneze, donațiile se fac de la persoanele care doresc să ne ajute. Vom publica o listă cu ce produse trebuie aduse pentru ca acestea să ajungă la victimele războiului din Ucraina.” a adăugat Bogdan Isbășescu, președintele Consiliului Județean al Elevilor din Dâmbovița.

fi

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Vernisajul expoziției „Reformulări Anatomice” a artiștilor plastici Marius Barb Barbone și Ovidiu Ionescu în foaierul Cinematografului Independența

Articolul Urmator

Dâmbovița Turistică prezentă la EXPO 2020, Dubai

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele