În acest sfârșit de săptămână, 56 de incendii de vegetație uscată s-au manifestat în județul Dâmbovița. Incendiile au avut loc în 32 de localități: Titu (5), Corbii Mari(3), Cornățelu(2), Conțești(4), Visina(1), Gura Foii(1), Răzvad(5), Brezoaiele(1), Odobești(1), Crângurile(3), Moreni(2), Bucsani(1), Raciu(2), Comișani(1), Moroeni(3), Văcărești(1), Cândești (1), Tătărani(2), Glodeni(1), Gura Ocniței(1), Uliești(1), Cojasca(1), Răcari(3), Niculești(1), Braniștea (2), Mătăsaru(1), Pucioasa(1), Finta(1), Doicești(1), Aninoasa(1), Văleni Dâmbovița(1), I.L. Caragiale(1).
Pentru gestionarea eficientă a acestor arderi de vegetație uscată au fost mobilizați 279 de pompieri dâmbovițeni care au utilizat 68 de mijloace tehnice pentru stingerea a peste 145 hectare de teren. În sprijinul pompierilor au acționat, în unele situații, membrii ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și personal silvic din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița.
De asemenea, au fost efectuate 23 misiuni de recunoaștere în teren și de prevenire a incendiilor de vegetație uscată, în mai multe localități din județului Dâmbovița.
O intervenție de amploare a avut loc în localitatea Doicești unde au fost afectate de flăcări peste 35 hectare de teren. Pentru stingerea focului au acționat 20 de pompieri, 4 membri SVSU Doicești și 2 membri Romsilva, pe 4 laturi ale zonei incendiate pentru a opri focul să intre în pădurea de pin din apropiere.
În paralel, un alt incendiu, în care a fost incendiată o suprafață mare de teren, s-a manifestat în comuna Văleni Dâmbovița unde pompierii au acționat pentru stingerea a peste 29 hectare.
Acțiunea forțelor de intervenție a fost una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil și a vântului care și-a schimbat direcția în mai multe rânduri, acesta a întreținut flăcările care puneau în pericol forțele de intervenție.
Pompierii dâmbovițeni fac, din nou, apel către cetățeni să RENUNȚE la curățarea terenurilor prin incendiere!