Noapte
Zi
20 April 2022
1 min read

Dublă sărbătoare la Nucet, pe 29 aprilie: Ziua Comunei și Izvorul Tămăduirii

Ziua de 29 aprilie are dublă însemnătate pentru comuna dâmbovițeană Nucet: vor avea loc festivitățile dedicate zilei comunei, dar și, conform docmei religioase, în prima vineri din Săptămâna Luminată este Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. În fiecare an, mii de credincioși sunt prezenți la mănăstire pentru a lua parte la slujba religioasă, dar și pentru a participa la festivitățile pe care administrația locală le-a pregătit. După ce credincioșii iau parte la slujba religioasă și merg în procesiune până la „Fântâna de Leac”, unde are loc sfințirea apei sau agheazma mică, pentru cei prezenți va fi organizat un spectacol extraordinar, dedicat zilei comunei, care va începe la ora 12:30. Așadar, pe data de 29 aprilie, nume mari ale folclorului românesc vor crea o atmosferă de neuitat: Ionuț Dolănescu, Floarea Calotă, Gabriel Dumitru, precum și soliștii Orchestrei Populare „Chindia” – Simona Dinescu, Florentina Mîinea Ileana Pavelescu, Loredana Dobrescu și Yuriy Tsiple. Alături de aceștia vor susține momente artistice și ansamblurile: „Ilios”, „Horo”, „Cununa Brăneștiului” și „Cununa Nucetului”. Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra Populară „Chindia”, dirijor Ionuț Dumitrescu.

WhatsApp Image 2022-04-20 at 09.12.03

“Dragi nuceteni,dragi dâmbovițeni,

Așa cum ne-am obișnuit din anul 2008 când împreună cu domnul deputat Stan Ion ( Dumnezeu să-l odihnească) și Consiliul Local am stabilit ca Ziua Nucetului sa fie celebrată de Izvorul Tămăduirii, iată ca în 2022 ,pe 29 aprilie, a sosit ziua mult așteptată! Au fost ani grei și vor mai fi, ( pandemia, războiul din vecinătatea Romaniei), dar cu credință în Dumnezeu, vom depăși toate aceste momente! Ziua de 29 va începe cu slujba de Izvorul Tămăduirii la ora 8:30, la care va paricipa I.P.S.Nifon -Mitropolit al Târgoviștei ,părintele Vicar și un numeros sobor de preoți! După Sfânta Liturghie și procesiunea la Fântână de Leac, vom continua serbările ocazionate de Ziua Nucetului, unde veți petrece alături de artiști de renume!”, transmite Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Viitoare programe de cooperare, subiect discutat de sen.Titus Corlățean și E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia în Romania

Articolul Urmator

(VIDEO) Emoții și lacrimi de bucurie! Surpriză pentru Vasilica Stan din partea conducerii Spitalului Județean, după participarea la concursul “Românii au talent”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele