Noapte
Zi
19 April 2022
1 min read

Mitropolitul Nifon, însoțit de președintele CJD, Corneliu Ștefan, vizită pe șantierul Complexului Național Curtea Domnească

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a vizitat, marți, 19 aprilie 2022, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, unde se desfășoară un amplu proiect de restaurare.

Cu acest prilej, a fost evaluat stadiul șantierului de la Biserica Mare Domnească, unde se efectuează lucrări de restaurare a picturii din pridvor și a catapetesmei, la Paraclisul Domnesc, de lângă Turnul Chindiei ce a fost recent consolidat, unde au fost restaurate vestigiile zidurilor și pavimentul, precum și la biserica Sf. Vineri, unde s-a refăcut învelitoarea și pavimentul, fiind reconstruită turla.

Urmează ca, la biserica Sf. Vineri, lucrările de restaurare a picturii interioare să se realizeze în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, iar pictura interioară de la Biserica Mare Domnească, de o deosebită valoare patrimonială, să fie restaurată în cadrul unui proiect ulterior.

Mitropolitul Nifon i-a îndemnat pe toți cei responsabili să intensifice efortul pentru finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor din cadrul acestui mare proiect de restaurare a Curții Domnești din vechea capitală munteană, important obiectiv turistic, cultural și religios, care, alături de Turnul Chindiei, promovează imaginea orașului și a județului Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Controale la agenți economici! S-a lăsat cu amenzi și 106 kg pastramă confiscată

Articolul Urmator

Viitoare programe de cooperare, subiect discutat de sen.Titus Corlățean și E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia în Romania

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele