Noapte
Zi
19 April 2022
2 mins read

Prefectul județului Dâmbovița: „În perioada Sărbătorilor Pascale, toate instituțiile județene vor fi în stare de „alertă” și se vor afla pe teren pentru prevenție și ajutor în caz de urgență”

În cursul zilei de astăzi, prefectul județul Dâmbovița a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții instituțiilor care au atribuții în gestionarea sărbătorilor pascale.
La ședință au fost prezenți:
– Dr. Sandu Tolea, Director în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA);
– Comisar-șef Mariana Vlad din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC);
– Comisar-șef Claudiu Adrian Antofie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ);
– Col. Viorel Matei din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” (IJJ);
– Lt.col. Cristian Claudiu Florea din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” (ISU).
La ședință au participat, alături de prefect, subprefecții Ioan Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu.
Prefetul județului, Claudia Gilia, a apreciat faptul că există deja formate echipe mixte de control din care fac parte reprezentanți ai DSVSA, IPJ și CJPC și care derulează în săptămâna 18-23 aprilie a.c. activități de control și de supraveghere a condițiilor de desfacere și comercializare a produselor alimentare, precum și activități pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine publică.
În același timp, medicii veterinari vor efectua, în această perioadă, mai multe controale în piețele agroalimentare și magazinele de profil din județ. De asemenea, în cadrul DSVSA este asigurat serviciul de permanență.
Cetățenii sunt încurajați să sesizeze neconformitățile apelând următorul număr de telefon: 0372 737 818.
În același context, CJPC Dâmbovița, va desfășura activități de verificare a produselor specifice perioadei ce vor fi comercializate în centrele comerciale și piețe publice. Aceștia vor inspecta calitatea produselor, modul de depozitare, etichetarea și informarea cetățenilor cu privire la aceste aspecte.
Polițiștii vor fi prezenți cu precădere în zonele aglomerate, tocmai pentru a limita situațiile de risc. Inspectoratul de Poliție are efectivele necesare pentru asigurarea și/sau menținerea ordinii și liniștii publice pe toată perioada desfășurării evenimentelor dedicate sărbătorilor pascale.
IJJ Dâmbovița va avea alocate dispozitive importante de jandarmi pe parcursul tuturor evenimentelor care se vor derula în Săptămâna Mare și în noaptea Învierii.
În cadrul ședinței de lucru, reprezentantul ISU Dâmbovița a informat Instituția Prefectului că au fost demarate controale de prevenire a situațiilor de urgență în lăcașurile de cult frecventate de foarte mulți participanți. Zilnic, peste 130 de pompieri vor fi prezenți în 12 zone, în proximitatea lăcașurilor de cult, inclusiv în noaptea de Înviere, fiind pregătite, în acest sens, autospeciale și ambulanțe.
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a amintit tuturor participanților că în această perioadă sunt în desfășurare și alte două evenimente mari și că atenția instituțiilor responsabile trebuie îndreptată și către aceastea. Este vorba de – evenimentul „Calea Luminii” care va avea loc joi, 21 aprilie, începând cu ora 19.00, în Piața Mihai Viteazul din zona Mitropoliei Târgoviște și de „Olimpiada Națională de Limba și Literatura română”, care se desfășoară în perioada 18-22 aprilie 2022.
În același timp, Prefectul face apel la populație să cumpere produse alimentare doar din spații autorizate și unități care îndeplinesc toate condițiile pentru comercializarea lor. Să fie atenți în noaptea de Înviere unde-și parchează mașinile când merg la biserică, să nu blocheze căile de acces și să supravegheze lumânările.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

501 locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmbovița

Articolul Urmator

Elevii Liceului de Arte ,,Bălașa Doamna” la Olimpiada Națională de Interpretare de la Timișoara

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele