Noapte
Zi
6 May 2022
1 min read

Mitropolitul Nifon a premiat participanții la etapa eparhială a concursului național cateheric “Rugaciunea în viața mea”

Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a premiat, vineri, 6 mai 2022, la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, grupurile de cateheză parohială participante la etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, dedicat „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, în Patriarhia Română.
Locul I a fost câștigat de grupul de cateheză parohială al Parohiei Butoiul de Sus, Protoieria Găești; locul al II-lea a fost câștigat de grupul de cateheză parohială al Parohiei Sf. Ioan din Găești, iar locul al III-lea a fost câștigat de grupul de cateheză parohială al Parohiei Eroilor din Târgoviște, Protoieria Târgoviște Sud. De asemenea, au fost acordate și 12 mențiuni, pentru grupurile de cateheză reprezentând și celelalte parohii participante la această etapă. Premiile au constat în bani, icoane și volume tipărite recent de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, iar echipa câștigătoare a locului I, va beneficia de o tabără de vară la Mânăstirea Peștera din Eparhia noastră.
Cu acest prilej, au fost oferite diplome, membrilor comisiei de evaluare, responsabililor cu cateheza de la nivelul protoieriilor și profesorilor coordonatori care au sprijinit echipele de la parohii în elaborarea portofoliilor.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a arătat faptul că această ceremonie de premiere reprezintă recunoașterea cu bucurie a eforturilor de susținere a misiunii-pastorale bisericești în contemporaneitate, dar și efortul jertfelnic al preoților și al profesorilor de a-L vesti pe Hristos Cel înviat tinerilor, care prin trăirea lor curată și frumoasă contribuie la promovarea valorilor creștine în lumea noastră.
Premierea tuturor echipelor catehetice de tineret ale celor 55 de parohii din Eparhie, a avut loc, la cele cinci protoierii din Arhiepiscopia Târgoviștei, miercuri, 4 mai 2022. Astfel, în urma evaluării portofoliilor la etapa pe Protoierii a acestui concurs au fost oferite tuturor celor 957 de tineri care au contribuit la realizarea proiectelor, diplome, icoane și alte daruri.
Activitățile parohiale din toată perioada de desfășurare a concursului, reprezentând cateheze despre rugăciune, compuneri, eseuri, expoziții, cercuri tematice, conferințe, ori evenimente publice gen serbare sau concert, în cadrul cărora copiii să recite, să cânte sau să rostească rugăciuni învățate de ei, pot fi apreciate pe pagina de Facebook denumită „Rugăciunea în viața mea. Concurs în Dâmbovița”, care a atras până acum aproape 3000 de urmăritori.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

1-5 iunie, Zilele Județului Dâmbovița! VEZI AICI ce program au pregătit autoritățile

Articolul Urmator

Centru medical modern, finanțat prin PJDL, a fost inaugurat la Tătărani

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele