Breaking News

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, a condus delegația României prezentă în Albania! Consolidarea relațiilor dintre cele două state, pe masa discuțiilor

Mai 11, 2022

Luni, 9 mai a.c., o delegație a României, condusă de Titus Corlățean, președintele pentru Politică Externă a Senatului, a fost prezentă în Albania, vizita cuprinzând mai multe evenimente.

În prima zi au avut loc întâlniri de lucru

 cu reprezentatii grupului parlamentar al partidului care se află la guvernare, dar și cu cei care reprezintă principalul partid de opoziție, cu președintele Parlamentului Albanez, Lindita Nikolla, dar și cu președintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Mimi Kodheli.

Pe masa discuțiilor s-au aflat diferite subiecte, accentul punându-se pe aderarea Albaniei la Uniunea Europeană, colaborarea dintre cele două state, ca membre NATO, în contextul conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, dar și cooperarea dintre România și Albania pentru dezvoltarea relațiilor pe plan economic, cultural, educațional, administrativ.

În cea de a doua zi a vizitei în Albania, delegația României a luat parte la festivitățile de sărbătorire a Zilei Românității din Balcani, zi cu o însemnătate deosebită minoritatea aromână din Balcani și pentru România. Evenimentele dedicate acestei zile au fost organizate de către Fundația “Nicolae Iorga” din localitatea Sarande. Cu această ocazie a fost inaugurată Biblioteca “Mihai Eminescu”.

De asemenea, delegația condusă de Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, a depus flori la statuia lui Nicolae Iorga și a participat la diferite momente artistice susținute de către tinerii artiști din comunitatea aromână din Albania.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: