Breaking News

2895 elevi dâmbovițeni vor susține probele scrise ale Bacalaureatului, în sesiunea iunie-iulie 2022

Iun 19, 2022

Probele scrise ale Examenului național de bacalaureat se vor desfășura în perioada
20 – 22 iunie 2022. Un număr de 2895 de candidați sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.
Examenul începe luni, 20 iunie a.c., cu proba E.a) – probă scrisă la Limba și literatura română.
Marți, 21 iunie 2022, se va desfășura proba E.c) – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).
Miercuri, 22 iunie 2022, se va desfășura proba E.d) – proba la alegere a profilului și specializării
După susținerea probelor scrise, calendarul desfășurării examenului național de bacalaureat este următorul:
27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
28 – 30 iunie 2022 – soluționarea contestațiilor;
01 iulie 2022 – afișarea rezultatelor finale.
Primele rezultate vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).
Examenul se va desfășura în 13 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 7:30 – 8:30.
Probele sunt monitorizate audio-video.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.
De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.
Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie Telverde – 800801100, de asemenea este activă și linia pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Examenului național de bacalaureat. Numărul va fi disponibil în perioada 13 – 30 iunie.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: