Noapte
Zi
22 June 2022
1 min read

Dâmbovița, primul județ căruia i-au fost aprobate proiectele cu finanțare prin Programul Național “Anghel Saligny”

Dâmbovița este județ căruia i-au fost aprobate proiectele cu finanțare prin programul “Anghel Saligny”. Vestea a fost transmisă de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
” Veste uriașă pentru Dâmbovița. Suntem primul județ căruia, astăzi, i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.”, precizează Corneliu Ștefan.
Potrivit acestuia, 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 1.380.000.000 de lei în 137 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată.

WhatsApp Image 2022-06-22 at 15.41.12

Așadar, situația proiectelor aprobate prin „Anghel Saligny” este următoarea:
Consiliul Județean Dâmbovița are 4 proiecte a căror valoare se ridică la 140.000.000 lei.
– Centura orașului Găești – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești – 80.239.363 lei;
– Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni – 40.932.715 lei;
– Modernizare DJ 714 sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului – 9.832.976 lei;
– Reabilitare DJ 712A Runcu – Râu Alb – 8.994.947 lei.

WhatsApp Image 2022-06-22 at 15.41.13

Există 38 de unități administrativ teritoriale care au 40 de proiecte pentru apă și canalizare a căror valoare se ridică la peste 610.000.000 lei.
De asemenea, 62 de primării au 93 de proiecte pentru drumuri și poduri, finanțarea ridicându-se la aproximativ 637.000.000 lei.
” Comparativ, în 10 ani de PNDL I și II, au fost semnate contracte de 1,1 miliarde de lei, iar astăzi, prin „Anghel Saligny”, au fost aprobate proiecte de investiții de 1,38 miliarde de lei.
Atragem fonduri într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare, fără a mă referi însă doar la creșterea gradului de confort al dâmbovițenilor.
Banii pe care îi aducem în județul Dâmbovița vor crea o reacție în lanț.
Vor fi înființate noi locuri de muncă, iar medul privat din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, beneficiare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acest lucru va crește atractivitatea județului nostru și a tuturor comunităților locale atât din punct de vedere economic, cât și social.
Nu am ținut cont de culoarea politică a primarilor și am susținut proiectele tuturor pentru că, așa cum spuneam la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă”, adaugă Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița angajează Operator Finisor Asfalt

Articolul Urmator

Ziua universală a iei va fi sărbătorită la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele