Noapte
Zi
9 June 2022
1 min read

Sen.Titus Corlățean, discuții cu omologii francezi privind relația bilaterală, conflictul din Ucraina, situația de securitate de pe Flancul Estic al UE și NATO și colaborarea în cadrul UE

În cursul zilei de ieri, a avut loc întrevederea comună a Grupului parlamentar de prietenie cu Franţa din cadrul Senatului României şi al Comisiei pentru politică externă a Senatului, conduse de senatorul Titus Corlăţean, în dubla sa calitate de preşedinte al Comisiei și al Grupului, cu o delegație a Grupul parlamentar de prietenie cu România din cadrul Senatului Republicii Franceze, condus de senatorul Bernard Fournier, preşedintele acestuia.
În cadrul întrevederii au fost abordate atât teme aflate pe agenda bilaterală, cât şi pe cea internaţională, cu precădere conflictul din Ucraina, situația de securitate de pe Flancul Estic al UE și NATO și colaborarea în cadrul UE.
Senatorul Titus Corlăţean a transmis apreciere pentru sprijinul francez în ceea ce privește decizia OCDE de a începe negocierile pentru aderarea României la această organizație și a făcut apel la parlamentarii francezi pentru a susține politic, în forul legislativ al domniilor lor, aderarea României la Spațiul Schengen, având în vedere îndeplinirea criteriilor tehnice necesare.
Screenshot_20220609-021635_Facebook
Demnitarul român a condamnat agresiunea împotriva Ucrainei și a exprimat solidaritatea deplină cu acest stat, aflat în prima linie a conflictului, care trebuie sprijinit în mod unitar, alături de Republica Moldova, țară care, chiar dacă nu este implicată în război, suferă consecințele acestuia în plan economic, energetic și social.
Referitor la cooperarea bilaterală, senatorul Titus Corlățean a evocat valorile culturale și Francofonia, care au unit și unesc în continuare cele două țări, apreciind nivelul foarte bun de colaborare din prezent, atât la nivel instituțional, cât și educațional.
Alte subiecte care au fost abordate de senatorii români prezenți la reuniune au vizat folosirea și implementarea energiei verzi și a celei nucleare în România, viitorul Europei și comunitatea românilor din Hexagon.
Screenshot_20220609-021643_Facebook
Grupul parlamentar de prietenie se află într-o vizită oficială în România, în perioada 8-11 iunie a.c., la invitaţia senatorului Titus Corlăţean, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Franţa din cadrul Senatului României. Din delegaţia franceză fac parte și senatorii Thierry Meignen şi Annie Le Houerou, membri ai Grupului parlamentar de prietenie.
La întrevedere au mai participat senatorii Ioan-Cristian Chirteș, Gabriela Crețu, Cristian Bordei, Ambrozie-Irineu Darău, Radu-Mihai Mihail, Andrei Busuioc, Ion Prioteasa şi Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai. Totodată, a participat şi E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Dep. Carmen Holban alături de cadrele didactice dâmbovițene la festivitatea de premiere “Școala Europeană”

Articolul Urmator

Percheziții la dâmbovițeni bănuiți de falsificarea de documente pentru accesarea de fonduri nerambursabile! Prejudiciul estimat: 994.000 lei

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus