Breaking News

Dep. Carmen Holban alături de cadrele didactice dâmbovițene la festivitatea de premiere “Școala Europeană”

Iun 08, 2022
În cursul zilei de astăzi, la Palatul Parlamentului”, a avut loc Festivitatea de premiere Școala Europeană 2022, eveniment în cadrul căruia trei unități dâmbovițene au obținut această clasificare. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 1 Moreni – reconfirmare, Liceul Teoretic “Iancu C. Vissarion” Titu și
Liceul Teoretic “Petru Cercel” din Târgoviște.
FB_IMG_1654719543905
Alături de cadrele didactice dâmbovițene, la ceremonie a fost prezentă și Carmen Holban, deputat PSD.
“Cu mândrie, astăzi, am asistat la Palatul Parlamentului la acordarea premiilor competiției „Școală Europeană” 2022.
Școală Europeană este un titlu pe care instituțiile de învățământ îl obțin doar dacă acestea demonstrează că managementul este unul coerent, că se pliază pe nevoile și cerințele comunității.
 Este meritul tuturor cadrelor didactice implicate în programele europene din educație, dar și a formării profesionale Erasmus+. Iar acest lucru se va vedea și în rezultatele pe care le vor avea elevii celor trei instituții de învățământ dâmbovițene!”, transmite parlamentarul.
Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.
Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.
Flash, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare