Noapte
Zi
23 August 2022
1 min read

Din nou, COD PORTOCALIU de ploi abundente în județul Dâmbovița!

În intervalul 23 august, ora 10:00 până pe 24 august, ora 10:00 vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp.

Zilele trecute, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, au fost înregistrate situații care au necesitat intervenția pompierilor. În municipiul Târgoviște s-a acționat în mai multe locații pentru degajarea unor copaci căzuți pe partea carosabilă și pe mai multe autovehicule parcate, precum și pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș luate de vânt. De asemenea, s-a acționat pentru degajarea unor copaci căzuți din cauza vântului în comunele Conțești și Dragodana.

O viitură produsă pe un afluent al râului Ialomița a inundat căile de acces, o fermă de cai și 20 de gospodării din orașul Fieni, cartier Costești, precum și 5 gospodăii din comuna Runcu sat Bădeni. De asemenea, a fost rupt de apă și un branșament de gaze de la o gospodărie.

În continuare, pompierii dâmbovițeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp misiunile de răspuns pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție putând fi suplimentate la nevoie.
În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm cetățenilor:
– să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
– în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
– să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
– să sisteze activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean trebuie anunțată în cel mai scurt timp la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Pompierii intervin pentru îndepărtarea unor elemente instabile de acoperiș

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: 64 de străzi și 55 de parcări vor beneficia de un sistem nou și modern de iluminat public

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele