Noapte
Zi
5 August 2022
1 min read

USR susține munca la negru

USR a devenit singurul partid din România care susține în mod oficial munca la negru și care se auto-proclamă un apărător înfocat al angajatorilor care își sporesc nelegitim profiturile pe seama propriilor salariați.

În acest sens, USR a declanșat o campanie furibundă de dezinformare și intoxicare, prin care insinuează că decizia Guvernului de a calcula contribuțiile sociale din contractele part-time prin raportare la salariul minim „va nenoroci sute de mii de români”, care își vor pierde locul de muncă sau vor trebui să vină „cu bani de acasă” pentru a putea munci.

În realitate, ca urmare a acestei măsuri, aproape 100.000 de contracte part-time s-au transformat în contracte cu normă întreagă, în beneficiul angajaților a căror pensie va fi stabilită pe baza muncii reale prestate. Contrar manipulărilor USR, este acum evident că cea mai mare parte a acestor contracte part-time au fost folosite pentru evitarea plății de către angajator a obligațiilor către stat, în dauna drepturilor la pensie ale salariaților și în detrimentul fondurilor destinate medicamentelor compensate și serviciilor medicale acordate cetățenilor români.

contracte-norma-intreaga

În viziunea USR, este bine ca un salariat care muncește 8 ore/zi să primească o pensie doar pentru 2 ore/zi, iar diferența să intre în buzunarele angajatorilor. Pentru USR nu contează faptul că angajatorii incorecți pe care îi protejează au produs pierderi importante la bugetul de pensii, în dauna milioanelor de pensionari. În viziunea USR, este mai bine ca unii angajatori să-și însușească în mod total ilegitim contribuțiile pentru sănătate aferente muncii reale prestate de salariații lor. În viziunea USR, este foarte bine ca acești patroni incorecți să facă o concurență neloială antreprenorilor onești care le plătesc angajaților tot salariul pe cartea de muncă.

Niciun salariat nu va trebui să vină cu „bani de acasă”, cum mint fără jenă cei de la USR. Toate taxele aferente salariilor fac parte din retribuția primită de salariat de la angajator pentru munca prestată.

La fel de mincinoasă este și afirmația USR că cei care muncesc pentru două ore vor plăti taxe pentru opt ore. În fapt, măsura guvernului privind contractele part-time se raportează la valoarea salariului minim, nu la numărul de ore prestate și sunt vizate doar contribuțiile sociale, nu și celelalte taxe aferente salariului (impozitul și C.A.M.), care se vor calcula în continuare din valoarea stabilită prin contract. Comunicat de presa PSD.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Viceprimarul de la Moreni a fost dat jos din funcție

Articolul Urmator

LDP Dâmbovița a finalizat lucrările de reparație pe DJ714, Contur Lac Bolboci (Malul Stâng)

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus