Noapte
Zi
10 September 2022
2 mins read

NU RATAȚI, în această seară, Concert Extraordinar VLAD MIRITĂ, 20 de ani de carieră

În acestă seară, în Parcul Chindiei (Zona Ruine), orele 19:30-22:00, va avea loc concertul extraordinar susținut tenorul târgoviștean Vlad Miriță. Alături de invitații săi, artistul va celebra 20 de ani de carieră, eveniment cuprins în cadrul programului Zilelor Cetății.

Tenorul Vlad Miriță s-a născut pe 02 August 1981 în oraşul Târgovişte.
A urmat studiile gimnaziale la Școala nr. 2,1. Al. Brătescu-Voinești” şi a absolvit Liceul Voievodul Mircea, ambele din Târgovişte. În timpul anilor de liceu, urmează și cursurile Şcolii Populare de Arte,Octav Enigărescu” din Târgovişte şi, astfel, işi începe aventura muzicală, pentru început ca membru al Corului,Armonia Valaha” condus de profesoara sa de canto, Mariana Luca.In aceeaşi perioadă, se alătură Corului Bărbătesc Excelsior”, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgovişte.

În 2001, se mută la Bucureşti şi începe învăţământul universitar la Academia de Studii Economice. In paralel, își urmează pasiunea și studiază în particular, mai bine de 10 ani, tehnică vocală cu regretatul Maestru Corneliu Fänäţeanu (fost solist şi Director al Operei Naționale Bucureşti). Încă din primul an al venirii sale in Capitală, este admis ca membru al Corului Naţional de Cameră

Madrigal condus pe atunci de însuşi fondatorul său, Maestrul Marin Constantin. În anul 2002, cu o piesă compusă de colegul și prietenul sau Adrian Mocanu (tot din Târgovişte), câştigă Locul 1, secţiunea Interpretare”, la Festivalul Mamaia. La finalul anului 2002, lansează primul său album – Steaua Mea” – împreună cu ROTON MUSIC. In 2004, reprezintă România la marele Festival Slaviansky Bazar din Belarus unde căştigă Premiul FIDOF.
După câţiva ani de studiu, este angajat solist al Operei Naționale din Bucureşti in perioada 2006-2014, scenă pe care a evoluat în roluri precum Arturo în, Lucia di Lammermoor”, Ismaelle in, Nabucco”, sau Alfredo in, La Traviata”.
În anul 2008, câştigă Finala Națională și, alături de NICO, cu piesa, Pe-o margine de lume”, compusă de Andrei Tudor, reprezintă România la Concursul International EUROVISION.
In 2011, este invitat de Casa Regală a României să cânte la Opera Națională în Concertul Aniversar dedicat Majestǎții Sale, Regele Mihai I, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.

Pasionat de echitație și actorie, infinţează în 2013, alături de Regizorul şi Actorul Bogdan Jianu, Asociația Culturală Lupil Albi”, asociație specializată in Spectacole de Reevocare Istorică,

In perioada 2010-2022, Vlad desfăşoară o complexă activitate artistică, numeroase spectacole muzicale, producții TV, spectacole de reevocare istorică, colaborări inedite cu trupe legendare precum IRIS sau PHOENIX, concerte şi duete alături de alți mari artişti români: Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling, Felicia Filip, Gabriel Cotabiță, Aurelian Temişan, Luminița Anghel, Nico, Loredana Groza, Delia, Adrian aminescu, Laura Bretan, Ozana Barabancea, Adrian Naidin, Ionuț Fulea, Sebastian Stan etc.

De-a lungul timpului, pe lângă spectacolele sustinute pe enele din țară, tenorul Vlad Miriță a fost invitat în repetate anduri în teatre şi săli de spectacol din Italia, Spania, Grecia, Turcia, Belgia, Anglia, Germania, Franța, Olanda, Norvegia, Rusia, Serbia, Belarus, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, Corea de Sud şi Portugalia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Zilele Cetății, Programul de sâmbătă, 10 septembrie

Articolul Urmator

Zilele Cetății, programul de duminică, 11 septembrie

Ultimele Articole

Sâmbătă, „Noaptea Muzeelor ” în judeţul Dâmboviţa

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 18 mai 2024, a XX-a ediţie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Cu acest prilej, invităm publicul iubitor de istorie și
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele