Noapte
Zi
4 October 2022
1 min read

Import de deșeuri cu substanțe periculoase, la o societate din Priboiu

În cursul zilei de ieri, 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, au efectuat verificări cu privire la legalitatea operațiunilor desfășurate de o societate comercială cu punct de lucru în Priboiu.

Astfel, în urma controlului, s-a constatat că societatea a importat în zilele de 27 septembrie a.c. și 3 octombrie a.c., cantitatea de 44.000 de kilograme de deșeuri. În această cantitate au fost identificate 18.000 de kilograme de deșeuri cu conținut de substanță periculoasă, astfel că importul s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale.

garda 2

”În urma verificărilor realizate pe amplasamentul punctului de lucru, au constatat că, societatea a achiziționat deșeuri de mixturi metalice – cod deșeu 17 04 07, în amestec cu deșeuri metalice contaminate cu substanțe periculoase – cod deșeu 17 04 09* și cabluri cu conținut de ulei gudron și alte substanțe periculoase – cod deșeu 17 04 10*. Pentru transportul deșeurilor periculoase, societatea nu deținea Anexa 1A și Anexa 1B, ce însoțesc transporturile de deșeuri periculoase.”, transmite Garda de Mediu Dâmbovița. Cele 18.000 de kilograme de deșeuri cu conținut de substanță periculoasă au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 garda 3

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunii de “importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu”, faptă prevăzută și pedepsită art. 66 alin. 2 lit. d din O.U.G 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Sursa Foto: Facebook Garda de Mediu Dâmbovita

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Infrastructură rutieră nouă, pe strada Lt. Stancu Ion

Articolul Urmator

Educația este despre DĂRUIRE, SACRIFICIU și MULTĂ MUNCĂ!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Amenzi de 325.500 lei aplicate de inspectorii Gărzii de Mediu Dâmbovița, în luna aprilie

În perioada 01.04.2024 – 30.04.2024 comisarii Gărzii Naționale de Mediu

Compania de Apa Târgoviște Dâmbovița va contesta amenzile primite de la Garda de Mediu Dâmbovița

Urmare a aparitiei in presa on-line locala a informarii de