Noapte
Zi
12 October 2022
1 min read

Sumele decontate în urma diferenţelor dintre preţul de referinţă şi preţul de vânzare al medicamentelor, exonerate de la plată

Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor a adoptat, în şedinţa de marţi, 11 octombrie, un amendament al PSD la Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Conform amendamentului propus de PSD, vor fi exonerate de la plată sumele decontate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru medicamentele eliberate începând cu luna ianuarie a anului 2015. Acestea reprezintă diferenţa dintre preţul de referinţă, valabil la data eliberării medicamentelor, şi preţul de vânzare cu amănuntul recalculat.

Diferenţele respective au rezultat din aplicarea de către farmacii a cotelor de adaos comercial prevăzute de Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, cu modificările şi completările ulterioare, la preţul de achiziţie sau la un preţ de achiziţie.

Potrivit amendamentului admis de Comisia pentru sănătate şi familie, prevederile menţionate se aplică furnizorilor cu care Casele de asigurări de sănătate judeţene şi cea a municipiului Bucureşti au avut încheiate contracte de furnizare de medicamente, cu şi fără contribuţie personală, în tratamentul ambulatoriu, precum şi contracte de furnizare de medicamente şi a unor materiale sanitare specifice, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate curative, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, în perioada 2017 – 2022.

Comisia pentru sănătate şi familie a emis un raport favorabil al Proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, acesta urmând să fie votat de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decisional”, transmite deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CATD angajează INSTALATOR INSTALATII TEHNICO-SANITARE SI DE GAZE

Articolul Urmator

Fost primar dâmbovițean, în atenția Agenției Naționale pentru Integritate

Ultimele Articole

Sâmbătă, „Noaptea Muzeelor ” în judeţul Dâmboviţa

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 18 mai 2024, a XX-a ediţie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Cu acest prilej, invităm publicul iubitor de istorie și
Mergisus

Nu ratați