Noapte
Zi
14 November 2022
1 min read

CETĂȚENI DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DIN DÂMBOVIȚA

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat  trei cetățeni din Republica Moldova, care se aflau în situații ilegale. Aceștia au fost îndrumați către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii de imigrări din Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse poliţiştii au depistat pe raza localității Răcari o femeie de 38 de ani împreună cu cei doi copii ai săi, din Republica Moldova, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit faptul că aceștia au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre.

Având în vedere că persoanele în cauză sunt membri de familie ai unui cetățean român, iar în astfel de situații este interzisă măsura returnării, au fost îndrumate către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

****

Interzicerea returnării

Măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflați în oricare dintre următoarele situații:

a) străinul este minor, iar unul dintre părinții acestuia are drept de ședere în România;

b) străinul este părinte al unui minor care are cetățenia română, dacă minorul se află în întreținerea acestuia sau dacă există obligația plății pensiei de întreținere, obligație pe care străinul și-o îndeplinește cu regularitate;

Municipiul Târgoviște, bulevadrul Mircea cel Bătrân, nr. 2, județul Dâmbovița Telefon / Fax: 0245 207 506

c) străinul este căsătorit cu un cetățean român sau cu un străin care are drept de ședere pe termen lung pe teritoriul României;

d) străinul a depășit vârsta de 65 de ani.

Decizia de returnare constituie actul administrativ prin care Inspectoratul General pentru

Imigrări constată șederea ilegală pe teritoriul României a străinului și stabilește obligația acestuia de returnare, precum și termenul pentru plecarea voluntară.

Mai multe informații privind acest domeniu legislativ găsiți aici: https://igi.mai.gov.ro/wpcontent/uploads/2022/11/ORDONANTA-DE-URGENTA-nr.-194-din-12-decembrie2002.pdf

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Valentin Mihalache, primarul comunei Dărmănești, va conduce Liga Aleșilor Locali PNL Dâmbovița

Articolul Urmator

Prins la braconat de pește în zona barajului Perșinari

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

Bărbați din Sri Lanka și Vietnam, depistați cu ședere ilegală în Dâmbovița

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma unui control întreprins