Noapte
Zi
18 November 2022
3 mins read

Investiții importante în educație, inaugurate astăzi la Niculești

Astăzi, administrația locală a comunei Niculești a inaugurat două obiective de investiții, proiecte care vizează domeniul educațional.
Primul se referă la reabilitarea şi dotarea Scolii cu clasele I-VIII din satul Ciocănari, unde învață un număr de 161 de elevi, 79 în ciclul primar și 82 în cel gimnazial. De asemenea, aici a mai fost construit și un teren de minifotbal și vestiare, fondurile necesare fiind accesate prin Ministerul Dezvoltării Regionale, dar și o cotă parte din partea primăriei, investiția ridicându-se la peste 4 milioane de lei.
”Astăzi inaugurăm două unități de învățâmânt moderne, la standerde europene, dotate cu tot ceea ce este necesar și pentru elevi și pentru profesori. Am încercat și am dus la bun sfârșit două proiecte așteptate, de care suntem foarte mândri. Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru ajutor și pentru susținere.”, a precizat Soare Dorinel, primarul comunei Niculești.

primar

”Este un moment deosebit pentru comuna Niculești. Vreau să-l felicit pe domnul primar pentru tot ceea ce face aici, pentru că înțeles foarte bine să investească în domeniul educațional, în sistemul de învățământ. Sunt investiții deosebit de importante pentru că educația este importantă, și, începând de acum cu toții, și elevii și preșcolarii, dar și cadrele didactive îți vor desfășura activiatatea, orele de curs, în cele mai bune și moderne contiții”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prezent la evenimentul de inaugurare.

cornel


„Este o mare bucurie, este o investiție foarte importantă pentru comunitate și sunt sigură că vă veți bucura de cele mai noi instrumente de studiu. Felicit și eu administrația locală, dar și administrația județeană, pentru că atunci când există o colaborare foarte bună între local și județean lucrurile nu pot fi decât foarte frumoase. Tuturor copiilor le doresc să se bucure de această locație, să aibă note mari și să ne fie alături mulți ani”, a declarat Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița.

claudia
„Vă felicit pe toți cei care ați pus umărul sau sufletul pentru această școală. Îl felicit pe domnul primar și îl și laud, pentru că este unul dintre primarii foarte apreciați pe care îi avem în județul Dâmbovița. Un proiect care valorează aproape 4 milioane lei, bani foarte mulți dați de Guvernul PSD și cu sprijinul Consiliului Județean, condus de Partidul Social Democrat. Este un efort care a meritat, un lucru important pentru copii, pentru elevi, pentru cadrele didactice. Eu vă încurajez să știți să folosiți cum se cuvine această școală, să păstrați ceea ce s-a construit. Vă felicit pentru că este prima școală la care particip și la inaugurare copiii își cântă Imnul Național și felicit profesorii pentru acest lucru, dar și pentru faptul că știu să rostească Tatăl Nostru, pentru că suntem creștini și trebuie să rămânem creștini. Vă doresc succes la școală și numai note mari!”, a spus Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița.

titus

Cel de al doilea obiectiv vizează Construirea Grădiniței cu program prelungit unde, în acest an școlar, sunt înscriși 40 de preșcolari. Unitatea are bucătărie, două săli de clasă, două dormitoare, grupuri sanitare, dar și spații destinate cadrelor didactice. Pentru această investiție, finanțarea afost asigurată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și o parte din bugetul local.

”Este o bucurie să ma aflu astăzi aici, la Niculești unde, datorită administrației locale și cu susținerea celei județene, infrastructura școlară beneficiază de astfel de unități de învățământ. Invesția în sistemul educațional este foarte importantă.”, atransmis Ileana Niculaescu, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean.

ileana

La eveniment au mai participat, pe lângă profesori, elevi și părinți, și deputații social democrați Carmen Holban, Marian Țachianu, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județelui Cristian Avanu și primari din împrejurimi.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Management de succes la Parcul Industrial Moreni! Societatea a fost premiată la Topul Firmelor Dâmbovițene

Articolul Urmator

Liberalii dâmbovițeni și-au ales structurile de conducere la organizația de femei și cea de seniori

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele