Noapte
Zi
9 December 2022
1 min read

Centrele pentru adulții cu dizabilități ale DGASPC Dâmbovița vor fi reabilitate

Potrivit directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dâmbovița, Ionela Sandu, mai multe centre rezidențiale din subordinea instituției vor intra în reabilitare și modernizare. La nivel național au fost finanțate 37 de astfel de proiecte, dintre care 16 în județul nostru.
” Am obținut finanțarea necesară pentru susținerea cheltuielilor de investiții și reparații capitale ale tuturor centrelor de zi și rezidențiale destinate adulților din județ.
Din cele 37 servicii sociale de tip rezidențial și de zi care au obținut finanțarea la nivel național, 16 sunt în subordinea DGASPC Dâmbovița. Acestea vor fi dotate cu echipamente moderne, astfel încât condițiile de găzduire și de recuperare pentru adulții cu dizabilități din sistemul de protecție socială să fie îmbunătățite substanțial. Sumele vor fi acordate în tranșe, de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, pe măsură ce sunt efectuate lucrările de investiții.
Valoarea asigurată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, conform Ordinului nr. 1037/28.06.2022, este de 787.060 lei, contribuția Consiliului Județean Dâmbovița fiind de 10% din totalul finanțării primite. De asemenea, instituția va asigura cheltuielile ulterioare de funcționare și de păstrare a destinației sociale a obiectivului pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de la data semnării procesului verbal de recepție, la terminarea lucrărilor de investiții finanțate de Minister.
Vorbim despre un alt pas important pentru modernizarea serviciilor sociale. Imaginea de ”acasă” este mult mai aproapiată de peisajul de care suntem obișnuiți să ne bucurăm fiecare dintre noi.”, a precizat Ionela Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

SPCRPCIV Dâmbovița, program cu publicul și în zilele de sâmbătă

Articolul Urmator

Accident rutier mortal pe DJ720B, la Nisipuri

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele