Noapte
Zi
19 December 2022
1 min read

DSP Dâmbovița a început vaccinarea anti-COVID-19 cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) Omicron BA4

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat campania de vaccinare anti-COVID-19 cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) Omicron BA4-5. Vaccinarea este recomandată în mod special persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavilor cronici şi celor care sunt la risc crescut de a face forme severe de îmbolnăvire.
Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subsecvenţele Omicron BA4 şi BA5, fiind adaptat pentru tulpinile de virus aflate acum în circulaţie.
Vaccinul Comirnaty(Pfizer) Omicron BA4-5 este indicat doar pentru vaccinarea persoanelor adulte şi a copiilor cu vârsta de peste 12 ani cărora li s-a administrat anterior cel puţin o schemă primară de vaccinare împotriva bolii COVID-19:
-2 doze de vaccin Comirnaty/Pfizer&BioNTech;
-2 doze de vaccin Spikevax/Moderna;
-2 doze de vaccin Vaxzevria/ Oxford-AstraZeneca;
-1 doză vaccin Janssen/Johnson&Johnson;
-1 doză vaccin Vaxzevria/ Oxford-Astra Zeneca plus o doză de vaccin Pfizer&BioNTech;
-1 doză vaccin Vaxzevria/ Oxford-Astra Zeneca plus o doză de vaccin Spikevax/Moderna.
Doza booster poate fi administrată la cel putin 3 luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID -19. Persoanele care doresc să facă doza booster cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) Omicron BA4-5 se pot adresa medicului de familie. În situaţia în care medicul de familie nu efectuează vaccinarea cu acest tip de vaccin, va trece pacientul pe o listă care va fi comunicată Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.
Personalul medical din cadrul instituţiei noastre se va ocupa de prioritizarea şi programarea persoanelor la vaccinare, astfel încât să se minimalizeze pierderile de vaccin.
“La acest moment, DSP Dâmboviţa dispune de doze de vaccin Comirnaty (Pfizer) Omicron BA4-5 şi a distribuit primele doze către medicii de familie care au solicitat. În funcţie de adresabilitate, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa va suplimenta numărul de doze în timp util, pentru desfăşurarea optimă a procesului de vaccinare şi va asigura transportul şi depozitarea vaccinului în condiţii de siguranţă.
Precizăm că vaccinarea se face la cerere, pe baza consimţământului informat şi este gratuită”, transmite Sorin Stoica, directorul executiv al DSP Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CAUȚI UN LOC DE MUNCĂ? AJOFM Dâmbovița are 217 posturi vacante

Articolul Urmator

Ședință CLM Târgoviște, miercuri, 21 decembrie, de la ora 14:00

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele