Noapte
Zi
23 January 2023
1 min read

Turiști polonezi blocați în zona montană dâmbovițeană

Jandarmii montani de la postul Zănoaga au acționat în noaptea de 22/23 ianuarie a.c., pentru a ajuta doi turiști polonezi rămași blocați cu autoturismul în zăpadă, pe partea carosabilă din zona Scropoasa, după ce s-au aventurat în Munții Bucegi. Cei doi turiști, o femeie și un bărbat de 32, respectiv 39 de ani, intenționau să ajungă la ora 23.30 în zona “7 Izvoare”, însă condițiile climatice le-au dejucat planul și au fost nevoiți să apeleze la ajutorul jandarmilor montani.

Jandarmii montani ajunși în zona indicată au preluat cei doi turiști polonezi și i-au transportat cu mașina de serviciu, în condiții de siguranță, până la Peștera la un loc de cazare, unde au rămas peste noapte.  Actiunea s-a încheiat, fără probleme, după aproximativ 3 ore.

Jandarmii montani recomandă turiştilor care doresc să se deplaseze la munte următoarele:

–   înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerarului propus, gradului de dificultate al acestuia și condiţiilor meteorologice locale;

–   să aveți autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiții de iarnă (tracțiune 4×4, anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată, etc.);

–   să folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate, să urmăriţi marcajele de pe traseu și să nu vă abateți de la acestea;

–   să apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi salvamontiști, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona de responsabilitate din Bucegii dâmbovițeni pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Trei ani de viziune, inspirație, inovare și curaj la Camera de Comerț Dâmbovița

Articolul Urmator

Prins la volan cu 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat

Ultimele Articole

Mergisus