Noapte
Zi
13 March 2023
1 min read

Incendiu de vegetatie la Răzvad! O persoană a fost găsită decedată

În jurul orei 15:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în comuna Răzvad. Pentru gestionarea situației de urgență au acționat două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgoviște. Echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de cca. 500 mp. Inițial apelantul a furnizat informații privind posibilitatea unei victime surprinsă de incendiu. Din nefericire, această informație s-a concretizat la sosirea echipajelor de interventie, care au găsit o persoană decedată.
“Pe această cale facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor.
Pagubele care se înregistează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător.
ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este❗STRICT INTERZISĂ❗ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.
Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.”, transmite ISU Dâmbovița.
FOTO ARHIVĂ

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Avocatul Poporului acordă audiențe pe data de 15 martie, în intervalul orar 10:00-14:00 

Articolul Urmator

Trei super producții, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul municipal Tony Bulandra din Târgoviște

Ultimele Articole

Mergisus