E dureros ca îndeplinirea dorințelor să fie condiționată de bani, mai ales în contextul în care priceperere și performanță există. Diana își dorește din tot sufletul să ajungă în America, la , una dintre cele mai importante competiții din domeniul roboticii, eveniment la care a fost selectată să participe datorită rezultatelor extraordinare pe care le-a avut de-a lungul timpului și pentru munca pe care a depus-o în ultimul an. Diana este singura din România care a fost aleasă.
Din păcate, pentru a ajunge în America, Diana are nevoie de bani și cât mai repede posibil. În mare, deplasarea costă 3500 de dolari, 1300 de dolari reprezentând doar bilete de avion. Plecarea va fi pe data de 16 aprilie și întoarcerea pe 23.
CINE DOREȘTE SĂ FIE PARTE DIN BUCURIA DIANEI O POATE FACE DONÂND ÎN CONTUL: Titular: DIANA COMAN
IBAN: RO97RZBR0000060022743789
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod swift: RZBRROBU
De-a lungul anilor, Diana a participat, alături de echipele de robotică târgoviștene, la numeroase competiții, atât naționale cât și internaționale, obținând premii importante în prezent fiind studentă în primul an la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică.
Cine sunt eu ?
Mă numesc Diana-Maria Coman și încep prin a spune că sunt ambițioasă si muncitoare, cooperantă, disciplinată, cu un bun simț practic , iar atunci când îmi propun ceva, fac tot posibilul pentru a-l duce la capăt. Sunt conștientă că pot exista obstacole pe parcurs, dar acestea nu mă opresc din a-mi îndeplini scopul. Sunt o persoană pozitivă, energică, cu simțul umorului și încerc mereu să aduc o stare bună celor din jur. De altfel, sunt foarte calmă, și știu să îi ascult pe ceilalți, ba chiar încerc să ajut sau să le dau un sfat atunci când au nevoie. Nu îmi este frică să încerc și să experimentez lucruri noi. Am încredere în capacitatea mea de a face față provocărilor și pot spune că mă adaptez repede la situații necunoscute sau neprevăzute. Punctele tari care mă recomandă pentru acest post de voluntariat au fost implicarea, creativitatea, capacitatea de a învăța repede, de a analiza informațiile și ideile, precum și convingerea că această companie reprezintă dobândirea unor cunoștințe noi, un mod de a interacționa cu persoane .
Ce înseamnă să fi voluntar la FIRST Global?
Pentru mine înseamnă un vis devenit realitate. Pe tot parcursul meu am muncit și am tras alături de echipele din care am făcut parte pentru a ajunge la campionatul mondial ținut în fiecare an în SUA. Din păcate, cât am fost eu în liceu nu am reușit să atingem această performanță, iar foștii mei colegi de echipă încă muncesc și luptă pentru a ajunge în state încercând să îi ajut cum pot. Dar eu anul acesta, fiind studentă în anul 1 la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică pe specializarea robotică (pot spune că robotica mi-a definit viața și aș vrea sa fac ceva revoluționar cu asta), nu am mai putut concura alături de ei așa că a trebuit să îmi găsesc altă cale de a lua în continuare parte la competiție, calea fiind de a fi voluntar. În tot acest sezon am ajutat comunitatea de robotică din România cum am putut, mi-am luat certificările de a fi arbitru, inspector tehnic al robotului și toate pe care le puteam lua la vârsta mea deoarece se dau pe criterii de vârstă. În acest sezon am fost arbitru la toate competițiile oficiale FTC România la care au participat arbitrii americani care ne-au supravegheat activitatea pentru că erau în căutare de noi voluntari pentru campionatul mondial. După ce am muncit din greu o săptămână întreagă la etapa regională la competiției am fost contactată de cei din America pentru a primi vestea că am fost selectată voluntar la campionatul mondial. Nu mi-a venit să cred că am reușit această performanță să ajung acolo, fiind singurul voluntar român selectat, anual ei primind maxim 10 voluntari noi din alte țări în afară de SUA.
Ce este competiția FIRST Tech Challenge?
BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA este cea mai importantă competiţie naţională de robotică, la care au participat, la prima editie, în mai 2017, peste 700 de elevi în 54 de echipe din toată ţara. La cea de-a şaptea ediție au participat peste 200 echipe din România.
Echipele sunt provocate să proiecteze, să construiască, să programeze și să opereze roboți pentru a participa într-un concurs adevărat. Elevii își dezvoltă abilități STEM (abilitati stiintifice, matematice, tehnologice), exersează principii de inginerie practica şi, în acelaşi timp, îşi dau seama de valoarea propriei munci,de importanţa inovării și schimbului de idei. De asemenea, echipele trebuie să strângă fonduri, să creeze designul și imaginea de piață pentru echipa lor, și să facă cunoscut demersul lor în comunitate. Impactul pozitiv asupra participanților la FIRST Tech Challenge este benefic și bine documentat. Peste 86% îşi îmbunătăţesc rezultatele la școală și 87% sunt mai interesați să continue studiile.
Cum mă puteți ajuta?
Din păcate nu am posibilitatea financiară de a îmi plăti cheltuielile pentru a ajunge și a mă caza acolo. Așa că vă rog din suflet dacă puteți să mă ajutați cu acoperirea acestora, ținând cont că suma este foarte mare. Și vă mulțumesc din suflet pentru atenția acordată!