Noapte
Zi
12 April 2023
2 mins read

Uzina de armament de la Dragomirești va ajuta cu infrastructură militară vecinii ucrainieni

În cursul acestei zile, Ministrul Economiei, Florin Spătaru, însoțit de Thierry Breton, Comisar european pentru Piaţa Internă, au fost prezenți în județul Dâmbovița la fabrica de armament Dragomirești. Vizita oficialului străin vine în contextul în care toate statele din Uniunea Europeană au decis să sprijin Ucraina din punct de vedere al infrastructurii militare, România având unități de producție în acest sens. Astfel, se au în vedere două fabrici cu profil de armament, și anume cea de la Plopeni, județul Prahova,și cea de la Dragomirești, ambele filiale ale Romarm.
”Motivul vizitei mele aici este industria de apărare și bineînțeles că vine în contextul războiului din Ucraina. Toate țările europene au decis, în unanimitate, să ajute, să sprijine cererea Ucrainei pentru trimiterea de suport militar de apărare, echipament și muniție. Am identificat 15 companii europene care pot avea capacitate de producție pentru aceste echipamente militare, două dintre ele fiind în România, la Plopeni și Dragomirești. Am văzut echipamentele și liniile de producție și cred că România poate face față producerii de echipamente militare. Toate țările UE au crescut bugetul pentru apărare cu 2%, România având un buget alocat de 2,5% din PIB. Ne dorin în continuare o cooperae în acest domeniu alături de dvs.”, a transmis Thierry Breton, Comisar european pentru Piaţa Internă.


La rândul său, ministrul Spătaru a dat asigurări de sprijin și cooperare, atât pentru dezvolarea industriei de apărare din țară cât și pentru cea din întreaga Europă.
“Aș dori să spun că în urma acestei vizite am discutat despre sprijinul pe care industria românească îl poate obține, atât prin schemele de ajutor de stat în condițiile cadrului temporar de criză, dar și pentru dezvoltarea industriilor de bază, industria oțelului, industria aluminiului, industria automotiv dar și industria materialelor de construcție pentru a fi pregătiți în sprijinirea Ucrainei în momentul în care vom începe reconstrucția ei. De asemenea , investițiile în industria de apărare, cele care au fost deja alocate prin bugetul de stat național, cele 800 de milioane lei, dar și următoarele investiții în parteneriat cu țări sau cu Comisia Europeană vor reprezenta baza dezvoltării industriei de apărare. Atât pentru fabrica de pulberi cât și pentru liniile de producție, atât de la Plopeni cât și de la Dragomirești există un interes crescut în dublarea capacităților, creșterii acestor capacități pentru a asigura producțiile pentru țările Nato și vom lucra împreună cu domnul comisar pentru a putea susține aceste investiții.”, aprecizat demnitarul român.

“Astăzi, alături de Ministrul Economiei, Florin Spătaru și Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, am vizitat la Uzina de Produse Speciale de la Dragomirești.
Mă bucură atenția pe care Comisia Europeană și Ministerul Economiei o acordă industriei de apărare din Dâmbovița, chiar dacă astăzi a fost vizitată doar Uzina de Produse Speciale Dragomirești.
În actualul context, UPS Dragomirești, dar și UM Mija și Uzina Automecanica Moreni au nevoie de toată susținerea guvernamentală, dar și a organismelor europene.
Noi, ca autorități ale administrației publice locale avem în vedere asigurarea infrastructurii de învățământ necesară pregătirii viitorilor specialiști care vor lucra în cele 3 uzine. Efortul nostru trebuie însă sprijinit prin comenzi și contracte ce ar putea să vină dinspre Ministerul Apărării Naționale.
Le mulțumesc pentru vizită și sunt convins că există o singură concluzie: industria de apărare din județul Dâmbovița poate face față tuturor provocărilor din această ramură.”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prezent alături de cei doi demnitari.

IMG-20230412-WA0005

IMG-20230412-WA0006

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Calea Luminii a ajuns la ediția a XXIV-a

Articolul Urmator

Muzeele din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, deschise în perioada 14 – 17 aprilie 2023

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele