Noapte
Zi
13 April 2023
1 min read

Prof. Univ. Dr. Ion Cucui a încetat din viață! 

În această seară, în urma unui accident rutier, Prof. Univ. Dr. Ion Cucui a încetat din viață.
Dumnezeu sa-l odihnească!
Profesorul Ion Cucui a avut un rol însemnat în construcția și recunoașterea academică a Universității „Valahia”, ca urmare a funcțiilor deținute:
1996-2002 – Prorector cu probleme economice, sociale și relații internaționale, în cadrul UVT
2002-2012 – Rector al Universității „Valahia” din Târgoviște
2012-2016 – Președinte al Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște
2006-2019 – Director al Centrului de Cercetare și Studii în Contabilitate și Finanțe din cadrul Institutului de cercetare Științifică și Tehnologică.
Cunoscător al culturii și lumii academice franceze, a participat la numeroase manifestări de o înaltă ținută științifică în Franța. În perioada 1999 – 2016 a fost profesor invitat pentru un curs de master – DESS la Universitatea Paris XII -Val de Marne (în prezent, Universitatea Paris-Est Créteil), iar între anii 1998 – 2002 a avut calitatea de profesor asociat la INDE Bucureşti.
Drept urmare a acestor activități, domnul profesorul Ion Cucui a fost:
Director al filialei române a CEDIMES (Centre des Etude des Développements Internationaux des Mouvements Economiques et Sociaux – Institut de cercetări al Francofoniei) şi membru al Consiliului de administraţie al CEDIMES, din 2001 și în prezent;
Vicepreşedinte CEDIMES – Franţa, din 2007 și în prezent;
Membru al Biroului Executiv al Asociaţiei de Formare Europeană în Contabilitate şi Audit, Paris (AFECA);
Membru al Asociaţiei Internaţionale a Economiştilor de Limba Franceză (AIELF);
Membru CIVIS (Comité Indépendant de Veille Internationale Stratégique) – „La Révue des Sciences de Gestion” – Franţa;
De asemenea, în perioda 2001-2006, a fost coordonator în cadrul AFECA al programului internaţional Socrates, 27932-IC1-2000-FR-ERASMUS-IP, „Mondializarea normelor contabile şi aplicarea lor în Europa.”
Activitatea sa de cercetare ştiinţifică include: 24 cărţi, dintre care 11 în calitate de unic autor, capitole-studii în cărţi de specialitate sau volume colective naționale și internaţionale; 33 de articole științifice publicate în reviste cu factor de impact (ISI) sau indexate în cel puțin două baze de date internaționale recunoscute, articole care prezintă contribuţii ştiinţifice originale; 39 de articole/studii publicate în volumele conferințelor indexate ISI Proceedings sau internaţionale desfăşurate în ţară sau în străinătate (cu ISSN sau ISBN).
În luna septembrie a anului trecut profesorul universitar doctor Ion Cucui primit titlul și diploma de Doctor Honorius Causa al Universității Valahia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Și în acest an, târgoviștenii au înfăptuit Calea Luminii

Articolul Urmator

LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE VA FI ADUSĂ, ȘI ANUL ACESTA, LUMINA SFÂNTĂ DE LA IERUSALIM

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus