Noapte
Zi
25 May 2023
1 min read

De Ziua Eroilor, ceremonie religioasă și militară, la Târgoviște

Ziua Eroilor este sărbătorită, în fiecare an, pe aceeași dată când creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea. Ca în fiecare an, și la Târgoviște, au fost organizate evenimente care să marcheze și să readucă în memoria noastră eroismul de care au dat dovadă eroii neamului românesc de-a lungul vremii. Astfel, programul a debutat în cursul dimineții la Cimitirul de Onoare Românesc de la Cazarma Teiș, unde oficialitățile au depus coroane și jerbe de flori și au aprins candele la mormintele eroilor.

Festivitățile au continuat cu o slujbă religioasă, desfășurată la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, urmată de un ceremonial militar-religios, ce a avut loc în Piața Tricolorului din Târgoviște.
Serviciul religios a fost oficiat de ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei. După primirea onorului de către prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, și intonarea Imnului Eroilor de către Corala Arhiepiscopiei Târgoviștei, au urmat alocuțiuni din partea autorităților publice locale și depunerea de coroane.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Șoferiță, beată la volan, a produs un accident rutier! Avea o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat

Articolul Urmator

Eroii români au făcut sacrificiul suprem scris în paginile istoriei noastre

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele