Noapte
Zi
12 May 2023
1 min read

Patru deținuți din Penitenciarul Găești și-au căutat de muncă la ”Bursa Generală a Locurilor de Muncă”

Sectorul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Găești a răspuns invitației Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița de a participa astăzi la ,,Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, activitate desfășurată la nivel național. În județul Dâmbovița evenimentul a fost găzduit de Clubul Studenților din Târgoviște, iar de la Penitenciarul Găești au participat patru persoane private de libertate, clasificate în regim deschis, care se află în ultima parte a traseului execuțional penal și manifestă o atitudine pozitivă în ceea ce privește munca.

image0

În acest context, beneficiarii bursei, cei patru deținuți, au avut posibilitatea să identifice elementele de suport social care pot oferi asistența necesară facilitării reintegrării sociale, prin ședințele de informare, consiliere și mediere a muncii, oferite de către reprezentanții AJOFM Dâmbovița. Totodată, aceștia au avut ocazia să studieze ofertele puse la dispoziție și, implicit, să identifice eventuale oportunități de angajare după liberare.

 Oținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reintegrare socială. Acest demers poate fi realizat doar împreună cu partenerii instituționali, prin mobilizarea autorităților administrațiilor publice locale, în procesul de reintegrare socială a persoanelor care au fost sancționate penal și responsabilizarea comuntății, în raport cu nevoile de suport și asistență al persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, obiective asumate împreună în ,,Strategia Națională de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate 2020-2024.”

 Prin implicarea în acest gen de activități, Penitenciarul Găești își propune, încă o dată, să promoveze o imagine realistă a sistemului penitenciar și a demersurilor de reintegrare socială, în special, scopul fiind facilitarea reinserției socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

317 dâmbovițeni și-au găsit serviciu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Articolul Urmator

AUR Dâmbovița, în plin proces de organizare pentru alegerile de anul viitor

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus