Zeci de invitați au fost prezenți, în această după amiază, la Gala de Excelență a județului Dâmbovița. În cadrul evenimentului sunt premiate personalitățile care, de-a lungul timpului, au contribuit la crearea imaginii județului nostru, dar și la promovarea ei, oameni din diferite domenii, de la cultural – educațional, sanitar, sportiv până la politic.
Cei care au primit distincții sunt:
Academician Georgeta Filitti, membru al Academiei Române, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, dirijorul român, maestru în arta corală, Voicu Enăchescu – post-mortem, Doina Banciu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. Ion Cucui – fost rector al Universității Valahia Târgoviște – post-mortem, Liviu Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prof. univ. dr. Mihai Oproiu, pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu, coregraful Gheorghe Văduva, echipele de roboticieni ROBOT X și ROBOT Z, coordonate de prof. Daniela Floroiu, prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, fostul primar al comunei Doicești, Mircea Ismail – cel mai longeviv primar din România, prof. Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.
La eveniment au fost prezenți directori ai instituțiilor publice din județul Dâmbovița, parlamentari, primari, consilieri locali și județeni, invitați din Republica Moldova sau foști președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.
În cuvântul său, acesta a subliniat faptul că „recunoștința constituie un semn de noblețe și, de aceea, recompensarea celor care contribuie la vizibilitatea, dezvoltarea și promovarea județului Dâmbovița manifestă capacitatea de gratitudine al comunității locale. ” Evocând glorioase repere ale trecutului, Chiriarhul nostru a amintit de personalitatea eroului martir și Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanul, cel care „ne-a oferit un extraordinar exemplu de credință. Astfel, mergând pe urmele pașilor înaintașilor noștri, avem datoria de a învăța să ne tolerăm, să ne iubim și să colaborăm unii pentru propășirea comunității noastre locale și a neamului românesc. Mai cu seamă trebuie să avem conștiința că noi, cei de astăzi, nu putem înțelege prezentul dacă nu știm să ne raportăm cu precizie, claritate și convingere la trecutul nostru, pentru că o națiune nu poate exista fără credință, limbă și cultură, ca autentice coordonate ale neamului. ”