Breaking News

MORENI: Gratuit, o dată pe lună, elevii vor lua lecții de înot

Noi 14, 2023
Din luna ianuarie a anului viitor, toți elevii claselor I-XII din unitățile școlare din Moreni, vor putea beneficia, în mod gratuit, de oră de înot pe lună, la Bazinul Didactic din municipiu. Acest demes vine în urma inițiativei organizației PSD Moreni condusă de președintele Gabriel Purcaru, care, în ultima perioadă, a purtat mai multe discuții pe această temă, în cursul zilei de astăzi definitivându-se totul.
 FB_IMG_1699987459868
În prezent, bazinul funcționează în cadrul unui parteneriat public-privat, și anume primăria susține 35% ðin cheltuieli, iar operatorul, Octavian Postolache, restul de 65%. Pentru că administrația locală nu își permitè să aloce mai multe fonduri acestei unități, Gabriel Purcaru s-a implicat și a găsit soluțiile necesare pentru a acorda șanse fiecărui copil din municipiu Moreni să învețe să practice înotul.
“Vin cu vești bune pentru toți preșcolarii și elevii din municipiul Moreni!
Astăzi, în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu operatorul Bazinului Didactic de Înot din Moreni, Octavian Postolache, și cu directorii tuturor unităților de învățământ morenare, am reușit să găsim soluțiile necesare astfel încât, o dată pe lună, elevii de clasele I-XII și preșcolarii cu vârsta de peste 5 ani să poată beneficia de o oră de înot în mod gratuit.
FB_IMG_1699987606827
Așadar, din ianuarie, cu excepția vacanțelor, a sărbătorilor legale și, foarte important, nu în timpul orelor de curs, cei care învață după-amiază vor putea merge la bazin în intervalul 09:00 – 11:00, iar cei care merg la școală sau grădiniță dimineața pot înota între orele 14:00-15:00.
De luni până vineri, pot lua lecții de înot două grupe a câte cinci copii, fiecare grupă având instructorul său.
Cu sprijinul doamnelor și domnilor directori, cât de curând, se va trece la repartizarea pe ore și pe clase a copiilor care se vor bucura de acest bazin, repet, în mod gratuit.
Sunt încântat că putem oferi elevilor din Moreni posibilitatea de a practica un sport care îi va ajuta să se dezvolte armonios, fiind în același timp un altfel de mod de a petrece timpul liber!  Următorul pas va fi cel prin care consilierii locali ai PSD Moreni vor iniția un proiect de hotărâre în Consiliului Local, proiect care, cu siguranță, va trece cu majoritate de voturi. Încă o dată le mulțumesc tuturor pentru implicare!”, transmite Gabriel Purcaru, președintele Organizației Municipale PSD Moreni.
Fără categorie

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,