Breaking News

Deschidere, Dinamism, Dezvoltare – dezideratele noii echipe de conducere a Universității Valahia Târgoviște

Apr 02, 2024
Pe data de 22 martie a.c., conf. univ. dr. ing. Ioan Corneliu Sălișteanu a fost ales în funcția de rector pentru a conduce destinele Universității Valahia Târgoviste pentru următorii cinci ani. Alături de acesta vor fi conf. univ .dr. Claudia Gilia, președinte a Senatului universității și prefect al județului,  conf. univ. Henry George Coandă, prorector pentru învățământ și asigurarea calității, prof. univ. dr. Preacuceunicul Părinte Marian Vâlciu, prorector pentru probleme sociale și studentești,
Uvt prorectori.
Daniel Dunea prof. univ. prorector pentru cercetare și creație artistică, prof. univ. Florin Radu, prorector cu relații internaționale și dezvoltarea instituțională. Prorectori uvt
 ”Nu este o surpriză echipa de prorectori pentru că este echipa cu care am mers și am discutat în interiorul Universității, în facultățile Universității Valahia.
Programul nostru de management a fost intitulat de către echipă Deschidere, Dinamism, Dezvoltare, cei trei D. DESCHIDERE pentru că este necesar ca universitatea noastră să se deschidă sau să se redeschidă către societate, în special către mediul antreprenorial, dar și către instituțiile publice, să stabilim parteneriate solide cu aceștia pentru că menirea noastră este de a forma specialiști, specialiști care să fie ușor absorbiți pe piața muncii, pentru că universitatea nu își permite să facă abstracție de ceea ce este în jurul ei. Vorbesc aici despre mediul social, despre mediul antreprenorial, despre instituțiile din județul nostru și nu numai, la fel cum ne dorim foarte mult ca universitatea noastră să nu fie trecută cu vederea de către ceea ce am enumerat un pic mai devreme. Ne dorim colaborări strânse, iar aceste colaborări se pot materializa în foarte, foarte multe feluri. DINAMISM pentru că dacă am dus lipsă în ultima vreme de ceva, a fost de un ritm susținut al lucrurilor bune. Universitatea noastră în ultimii patru ani se poate mândri cu realizări care sunt importante, însă vrem să intensificăm ritmul realizărilor, astfel încât fiecare dintre noi, dar și dumneavoastră, pentru că universitatea nu este doar a celor care lucrează în ea, este a județului Dâmbovita, fiecare dintre noi să ne putem mândri cu modul în care universitatea noastră se dezvoltă. DEZVOLTARE pentru că, de fapt, acesta este dezideratul final, și anume să dezvoltăm universitatea noastră și să fim în acord cu toate modificările care au loc pe scena serviciilor educaționale din România, dar și în piața muncii, în cerința piaței muncii, să fim flexibili și ușor adaptabili să răspundem acestor cerințe.”, a trasnsmis prof.univ. Ioan Corneliu Sălișteanu, rectorul Universității Valahia Târgoviște.
Corneliu sălișteanu uvt
La început de mandat, să spun așa, vă asigurăm de întreaga noastră considerație, respect și transparență, pentru că sunt, cred eu, coordonatele care trebuie să întregească activitatea și în instituția noastră. Așa cum bine știți, încă de la început, când am pornit în acest demers, în cazul universității noastre, am pornit de la niște principii și ne-am propus anumite acțiuni prin care să readucem universitatea Valahia în centrul preocupărilor nu doar ale comunității noastre, ci și ale cele regionale și de cele nu naționale. Să nu uităm că universitatea joacă un rol crucial în ceea ce înseamnă coagularea societății și pregătirea tinerilor pentru succes în viață. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să le oferim studenților noștri programe educaționale relevante, trebuie să le oferim programe care să fie în concordanță cu cerințele de pe piața muncii, cu cerințele din societate. Aceste lucruri le vom face, bineînțeles, prin parteneriate atât cu instituțiile publice, cât și cu companiile și organizațiile locale, pentru că universitatea Valahia poate facilita și stagii de practică și proiecte de cercetare prin care să le oferim studenților noștri experiențe și abilității necesare pentru a se integra, așa cum spunem, cu succes pe piața muncii. Universitatea noastră va promova diversitatea, va promova incluziunea, va încuraja dialogul intercultural și va oferi sprijin academic pentru toți studenții.”, a adăugat Conf.univ.dr. Claudia Gilia.
Claudia gilia uvt
Actualitate, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,