Noapte
Zi
23 May 2024
3 mins read

Performanță administrativă la primăria Crângurile! Peste 7 milioane de euro investite în proiecte

Administrația locală a comunei Crângurile se dovedește a fi una foarte performantă. În acest mandat, peste 7 milioane de euro au fost investiți pentru dezvoltarea comunității locale, în toate satele, în numeroase proiecte, de la dezvoltarea infrastructurii rutiere, la introducerea rețelei de apă și apă uzată, la amenajarea spațiilor de joacă și recreere pentru copii, la construcția de terenuri de sport și mini-fotbal, la proiecte care vizează infrastructura școlară cum ar fi introducerea programului ”Masa Sănătoasă” în școli, la dotarea unităților cu echipamente și materiale didactice și microbuze electrice pentru transportul elevilor, sau proiecte care au în vedere înființarea de sisteme de colectare și evacuare apelor pluviale și accese la proprietăți.

Potrivit primarului Costin Barbu, cel mai greu, dar în același timp cel mai frumos proiect, proiectul său de suflet îl reprezintă cel al construcției podului peste râul Argeș, pod care leagă satele Pătroaia Vale de Pătroaia Deal. Amplasamentul a fost realizat cu sprijin financiar din partea Companiei Naționale de Investiții și s-a ridicat la suma de 8 milioane de lei.

”Sunt 19 proiecte în această perioadă de aproximativ patru ani, proiecte finalizare sau care se află în diferite stadii de execuție. Sunt cele mai multe fonduri atrase din ultimii 30 de ani în acești 4 ani de zile.

Între Pătroaia Vale și Pătroaia Deal, vreau să vă spun că în urmă cu aproximativ 3 ani de zile, mai exact în 2021, am început prin a depune către Compania Națională de Investiții o cerere în vederea implementării unui megaproiect din punctul meu de vedere și anume construirea unui pod peste Râul Argeș. Vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere și asta nu este ca și o laudă, este ca o satisfacție a mea personală, este unul dintre proiectele mele de suflet. Un pod pe o lungime de 57 de metri, în valoare de aproape 8 milioane de lei, 80 de miliarde vechi. Vreau să vă spun că este un pod extraordinar, ce leagă cele două sate, Pătroaia Vale și Pătroaia Deal.

Vreau să aduc în atenție și alte proiecte, un scurt bilanț al acestora:  rețeaua de canalizare, ape uzate menajere în comuna Crângurile. Este un proiect început cu ceva vreme în urmă și terminat în data de 02 aprilie, când s-a făcut  recepția. Este un proiect în valoare de 28 milioane de lei cu aproximație și este finalizat. Am făcut recepția în data de 02 aprilie , urmează procedurile de delegare de gestiune către Compania de Apă  urmând ca cetățenii să facă cereri în cadrul Direcției de Urbanism pentru a se racorda și la canalizare. Deci, noi astăzi, în anul 2024, avem în comuna noastră și apă și canal. Am urmat după această investiție cu construirea unei stații de epurare care s-a făcut în acest mandat, am început în anul 2022 și am finalizat în anul 2023 pentru că era nevoie de o a doua stație de epurare în comuna noastră. Această investiție a fost prin Anghel Saligny, o investiție de 5,5 milioane de lei. Tot pe Anghel Saligny am finalizat cu succes alte două proiecte. Este vorba de un drum ce leagă două sate, Pătroaia Vale de Voia, în lungimea de 1,9 km, proiect care a fost finalizat în luna decembrie. Tot așa, o realizare frumoasă, cetățenii de acolo sunt foarte mulțumiți pentru această realizare, nu credeau în viața lor că vor călca pe asfalt. Dacă tot suntem la capitolul asfaltării este vorba de 24 de străzi care au fost finalizate cu succes în toată comuna, în toate cele 8 sate. Tot ce înseamnă infrastructură am închis cu succes aceste proiecte, cu mici scăpări, mai sunt câteva ulițe pe care, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, împreună cu domnul președinte, și vreau să-i mulțumesc pe această cale, mii de mulțumiri, fără dânsul și fără Consiliul Județean nu puteam să efectuăm aceste investiții. Este vorba de 8 proiecte pe care le-am implementat împreună cu Consiliul Județean și mulțumesc încă o dată pe această cale. La Bădulești, vreau să vă spun că am construit un loc de joc și acel parc frumos.

Prin AFM, Agenția Fondului de Mediu, am depus un proiect pentru eficilizarea energetică a primăriei în valoare de 6.000.000 de lei cu aproximație. Mai evem un proiect care vizează modernizarea prin dotări materiale a unităților de învățământ. Vreau să vă spun că ieri au sosit echipamentele IT în valoare de 400.000 de lei urmând ca dotările cu mobilier să sosesească în aceste zile, tot ce înseamnă scaune, bănci și așa mai departe. În satul Voia, tot prin AFM, am depus proiectul eficientizarea energetică a școlii în valoare de 1.897.000 de lei.

Totul a fost făcut numai în echipă. Fără echipa Partidului Social Democrat, echipa de consilieri din comuna Crângurile, nu puteam să realizez toate aceste proiecte. Fără conducerea Consiliului Județean, la fel nu puteam să implementez aceste proiecte.”, transmite primarul comunei Crângurile, Costin Barbu.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Concursul ,,Învăț să mă protejez” a abordat teme precum traficul și consumul de droguri și bullying-ul

Articolul Urmator

Accident rutier în Târgoviște! Unul dintre șoferi a fost rănit

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CRÂNGURILE: S-a finalizat amenajarea terenului de minifotbal, în satul Bădulești

Încă o investiție importantă finalizată de către admnistrația locală a