Noapte
Zi
30 May 2024
1 min read

„Serviciul Sanitar” la Vulcana Pandele. Începuturi – expoziție organizată la Casa Atelier Gravor „Gabriel Popescu” din Vulcana – Pandele

Comemorarea în anul 2024 de către Biserica Ortodoxă Română a tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți este un moment favorabil de apreciere a celor care îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale, dar și de omagiere a tuturor celor care în trecut au făcut acest lucru.

În acest context, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vă invită sâmbătă, 1 iunie 2024, ora 17:00, la vernisajul expoziției „Serviciul Sanitar” la Vulcana Pandele. Începuturi. Evenimentul face parte din cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Județului Dâmbovița”.

Cu dragoste, recunoaștere și apreciere, celebrăm prin această expoziție eroii discreți, dar indispensabili, ai „Serviciului Sanitar”, medici, oficianți sanitari, moașe, dar și femeile pricepute ale satului deținătoare ale unor cunoștințe ce țin de medicina tradițională.

Alegerea temei expoziției nu este întâmplătoare. Dispensarul comunal ridicat în primul deceniu al secolului al XX-lea, precum și biserica din satul Vulcana-Pandele au fost construite pe terenuri donate de familia doctorului George Kiriazi, medic personal și prieten al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar primul medic din comună este fratele artistului Gabriel Popescu, doctorul Nicolae Popescu-Vulcana.

Evenimentul aduce în actualitate pagini din istoria comunei și valorifică patrimoniul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște. Mulțumim localnicilor pentru amabilitatea de a ne pune la dispoziție fotografii, documente, informații și instrumente medicale.- Comunicat de presă  Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița.A

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

NU UITAȚI! Vineri încep „Zilele Județului Dâmbovița”, ediția a III-a! VEZI AICI PROGRAMUL!

Articolul Urmator

Programul național ” Masă Sănătoasă” a debutat la Morteni”! 215 elevi sunt beneficiari

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte

Sâmbătă, „Noaptea Muzeelor ” în judeţul Dâmboviţa

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște,